Мистерията на Мотман – Човека пеперуда (част 2)

 

продължение от част 2

мотман 1Фактите

В продължение на 14 месеца “непознат биологичен вид”, описван от очевидците като “висок хуманоид, с размах на крилата над 3 метра”, потапя в ужас населението на Пойнт Плезънт. Малкото официална информация за феномена се дължи на факта, че неговите появи са в зоната на военна фабрика за тротил. През Втората световна война американското правителство съхранява експлозиви в бункери, изградени около нея. След войната в бункерите се нанасят био-химични компании. Спекулира се дали Мотман не е мутация на познат биологичен вид, например жерав или ястреб, или дори мутирал човек с крила. Автори на хипотезите са биологът Браян Рош и журналистът Трой Тейлър.

Първите, които описват Мотман в полицията на Пойнт Плезънт са група военни. В първата скандална статия се цитира не един, а четирима свидетели, които едновременно са го видели – съпрузите Скарбъри и Малет. Първите две обяснения на властите са: заблудена птица-емигрант от Южна Африка и въздушен балон, боядисан в черно.


До 2005 г. нито експерти, нито власти дават разумно обяснение какви са причините за внезапното рухване на “Силвър Бридж” през декември 1967 г. Никой не може да обясни и факта, че след трагедията, Мотман повече не видян в Пойнт Плезънт. Човекът-пеперуда е предупреждавал за опасността, вярват и досега хората от Западна Вирджиния. Повечето жертви, убити при срутването са го виждали нееднократно, показва проверка в архивите на местната полиция. Някои от тях са имали и характерните лицеви изгаряния, съпътстващи срещите с него.

Съдбата на хората, свързани пряко или косвено с Мотман е повече от странна.

13 месеца след първата поява на човека-пеперуда в Пойнт Плезънт “Силвър Бридж” погребва 46 души. При неизяснени обстоятелства на 15 февруари 1970 г. умира и репортерката от в. “Месинджър” Мери Хайър, направила първия репортаж за Мотман. Над 500 души са се свързали с нея, за да разкажат за необичайните си преживяния с него. Полицията няма отговор каква е причината за смъртта й. Съпругът й – Скот Хайър е починал също толкова необяснимо още на 1 декември 1968 г.

На 19 февруари 1973 г. умира от рак Иван Сандерсън – биолог, криптозоолог, писател, водещ на ТВ предавания за дивата природа и шеф на Асоциацията за изследване на природни аномалии в Ню Джърси. Той е основният консултант на Джон Кийл в хода на разследването през 1966-1967 г. Сандерсън е известен в научните среди с репортажите си за “Монстерът от Флатуудс”, видян в Западна Вирджиния през 1952 г.

През септември 1973 г. Джон Кийл се среща постоянно с журналиста Фред Фрийд. Двамата работят върху документален филм за аномалиите в долината на река Охайо и феномена “Мотман”. Филмът никога не излиза на екран. През март 1974 г. 53-годишният Фрийд умира внезапно.

През 1966 г. Гари Баркър, изследовател и издател от Западна Вирджиния, заедно с Кийл интервюира Уудроу Деренбергер, който твърди, че има информация за Мотман. Според Деренбергер ключът за разгадаването на загадката е името “Индрид Колд”. През 1968 г. Баркър организира конференция, на която се надява да събере повече данни за човека-пеперуда и продължава своята работа. Друг учен – Джеймс Моузли в книгата си “Шокиращо близо до истината” пише, че на 6 декември 1984 г. в Западна Вирджиния 54-годишният Баркър умира с неясна диагноза. В медицинския му картон като причина за смъртта е посочено: “едновременна дисфункция на различни органи, съчетана с имунодефицит”. Диагнозата е сходна със съвременното разбиране за СПИН, но е твърде невероятна за здрав човек като Баркър, твърди Моузли.

През 1990 г. Доналд Норт вижда Мотман в близост до фабриката за тротил в Пойнт Плезънт. Две години по-късно Норт умира при автомобилна катастрофа.

Писателят и ученият Джим Кейт, известен в научните среди с тезата, че Пойнт Плезънт е използван като тестова база за експерименти, умира през 1999 г. Причината за смъртта му е неизвестна.

През 1999 г. музикантът Джийн Юджийн твърди пред пресата, че е видял човека-пеперуда. Година по-късно, на 38-годишна възраст, Юджийн е открит мъртъв в звукозаписното си студио. През 2001 г. Рон Бондс, преиздал книгата на Джон Кийл “Пророчествата на Мотман”-1991г., се трови смъртоносно. След година умира Агата Бенет, загубила сина си Джеймс Бенет при катастрофата със Силвър Бридж. Агата е последният представител на фамилията. Преди да почине тя погребва съпруг, дъщеря, две сестри, трима братя и внук. Повечето от тях имат връзка със събитията 1966-1967 г.

Американската криптозооложка Лорън Колман изброява и други имена на хора, свързани пряко или косвено с Мотман, които не са сред живите: филмовият продуцент Тед Дем ( година на смъртта 2001 ) , близък приятел на Марк Пелингтън – създателят на филма “Послания от мрака” (2002 г. ) , пресъздаващ трагедията в Пойнт Плезънт; Тед Танебаум – изпълнителен продуцент на филма ( починал на 2 март 2002 г. ) ; Чарлз Малет – свидетел на Мотман от 1967 г. и герой във филма на Пелингтън ( година на смъртта 2002 ) ; 29-годишната Джулия Харисън, член на групата “Кинг Блек Есид”, която написа повечето песни за филма “Послания от мрака” ( година на смъртта 2002 г. ) и други.

Morkadis

На 14 януари 2002 г. в Щатите плъзва слух, че най-известният хроникьор на Мотман Джон Кийл е мъртъв. Кийл опровергава “новината” с усмивка и в интервю с Колман: “Един път вече съм преживал смъртта си – през 1967 г. Бъдещото ми погребение ще бъде в събота и на него ще нося черно”.

Кой или какво е Мотман?

Мистериозното същество и всички необясними феномени в Пойнт Плезънт са проява на непозната форма на енергия, смята Джон Кийл. Изследователят е убеден, че планетата ни е обитавана от непознати същности, които погрешно наричаме извънземни, духове, божества, демони. Според Кийл човешката история доказва по безспорен начин присъствието на други форми на живот, обитаващи други измерения извън познатото ни четириизмерно.

Руските учени си спомниха за трагедията в Пойнт Плезънт 20 години по-късно. Разказите на спасителните екипи от Чернобилската катастрофа напомнят за преживяното от американците през 1966-1967 г. През април 1986 г. в южна Украйна шестима мъже и четири жени, независимо един от друг, дават сходни показания в милицията. Някои от тях се оплакват от странни телефонни обаждания, други виждат нощем прелитащи светлини. Всички те описват човекоподобна птица с масивни крила. В този момент вниманието на властите е привлечено от поредица телефонни обаждания. Анонимен глас предупреждава за опасност с реактор 4 на атомната електроцентрала в Чернобил. На 26 април 1986 г. ядреният реактор не издържа и тя експлоадира. При експозията загиват 40 души, други 10 умират от високата радиация. Реакторът гори 9 дни, заразявайки района с убийствена радиация. Хеликоптери изхвърлят в пламъците над 500 тона пясък, пръст, олово и други химикали. По-късно пилотите разказват пред руската преса, че сред димните облаци са видели гигантска черна птица, която кръжала над реактора.

Мотман е наблюдаван през:

1850 г. от индианците абенаки, които пазят спомена за него в легендите си. През 2002 г. Даниел Бодилиан прави връзката между Мотман и индианския човек-птица.

1926 г. при разрушаването на един от най-големите язовири в света – китайският Ксайън Ти Дам, когато загиват над 15 000 души. Оцелелите разказват за черен “човек-дракон”, който летял с часове в зоната на трагедията.

1970 г. в областта Ан Кхе, Виетнам от 4-та американска дивизия. Войниците мислели, че виждат птеродактил, пише редакторът на сп.“Америкън Фортеан Ривю” Чад Армънт.

2001 г. в южен Грийнсбърг, Пенсилвания, случаят е разследван от биологът Стан Гордън и орнитологът Денис Смелтцер.

2002 г. в северна Флорида и Калифорния, свидетел е зоологът Скот Норман.

10 август 2004 г. Мотман е заснет на моста в Ръсел, щат Охайо от американския уфолог Стивън Рей, който прави няколко уникални снимки, които в-к “Свръхестественото” публикува в този брой.

Април 2005 г. човекът-пеперуда вече е в Лондон, забелязан е десетки пъти на хълма Хайгейт и близкото гробище.

инфо: http://www.parallelreality-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.