Над филма, посветен на Ванга, тегне проклятие

вНад филма посветен на пророчицата Ванга  – „Вангелия”, който през октомври ще тръгне по кината в Русия и Беларус сякаш тегне зла прокоба.

Не спират да се случват инциденти с екипа, който бе зает със заснемането на 12-серийния филм, разказващ за живота на пророчицата.

Кандидатката за главната роля си счупи ръцете, а режисьорът падна на релсите пред влак.

Вестник „Преса” отбелязва на страниците си, че заснемането на лентата е съпътствано с многобройни мистериозни пречки, които навеждат участниците в него на мисълта, че тегне зла прокоба.

Лентата е посветена на 100-годишния юбилей от появата на пророчицата Ванга на бял свят.

Освен в България Ванга бе изключително тачена и в Русия. Историята на пророчицата е пресъздадена от спомените на големи руски политически дейци и артисти, които са я посещавали, както и по книги, писани за нея.
Във филма са използвани и архивни кадри, които се пазят в Института за изучаване на паранормалните явления в руската столица Москва.

Според публикации в руската преса мистериозните случки, съпътстващи заснемането на филма не са случайни. Те подчертават, че приживе пророчицата многократно е подчертавала, че не желае животът й да бъде показван на филмова лента.
Докато Ванга бе на този свят даде разрешението си на българския режисьор Иванов да заснеме документална история. Тя обаче предрече, че няма да доживее премиерата й.

Мистериозните случки около заснемането на сериала валят една след друга.
Първоначално екипът срещнал голямо затруднение да открие няколко актриси, които да изиграят различни периоди от живота на пророчицата.

Най-голямо затруднение изпитали при откриването на актриса, която да изпълни ролята на пророчицата на преклонна възраст.
Преобладаваща част от тях категорично отказали да участват в заснемането на филма.

Актрисата Ива Чурикова приема предложението с охота, но само седмица преди старта на снимките си счупва и двете ръце.
Чурикова вижда знамение в случката и твърди, че вероятно не е издържала “небесния кастинг” на баба Ванга.

Случката принуждава екипа да продължи с търсенето на актриса, която да изпълни ролята, но този път освен външна прилика търсят и нещо, което сближава изпълнителката с живота на пророчицата.

След дълго търсене стигат до Елена Яковлева, която е добре позната на българските киномани от над 50 филма, сред които и нашумелият по време на перестройката “Интермомиче”.

Преди време тя претърпява тежка операция и животът й виси на косъм.
Разказва, че изпаднала в клинична смърт и тръгнала по тунела към Отвъдното.
Медиците обаче успели да овладеят положението и душата й се завърнало обратно.

Преди да приеме предложението за ролята Яковлева се допитала до редица ясновидци, както и до своя свещеник.

инфо: http://scandalplus.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

2 коментара
  1. Albena Vasileva 10 години ago
  2. петя 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.