Най-странните рекорди

Човекът с най-много рекорди

Ашрита Фурман

Човекът с най-голям брой регистрирани рекорди в Книгата на Гинес, се нарича Ашрита Фурман. Първият му рекорд е бил регистриран през 1979. Постижението било, че той подскочил 27 000 пъти в рамките на 5 часа. През годините той натрупал още 341 световни рекорда, част от които вече са подобрени от други хора. Два от най-известните му номера са подскачането върху огромна топка, покатерен на Великата китайска стена и жонглиране сред басейн, пълен с акули.

Най-силно мъркащата котка

Следва рекорда за най-силно мъркаща котка в света. Той принадлежи на котето Смоуки, чието мъркане достига до рекордните 67 децибела. За да си представите приблизително силата на тези децибели – това е звукът, който издават електрическите самобръсначки. „Нормалните“ котки мъркат само с 22 децибела.

Най-косматото дете

Супатра Сасуфан


Титлата „най-космато дете“ принадлежи на единадесетгодишната Супатра Сасуфан. Тя страда от рядкото генетично заболяване хипертрихоза. То предизвиква прекомерно окосмяване по цялото тяло. Въпреки потресаващият си външен вид, малката Сапатра е щастлива, че е носителка на световен рекорд.

Най-бързо писане със смартфон

Рекордът за най-бързо писане върху клавиатура на смартфон принадлежи на Чонг Кит от Австралия. Той успял да изпише изречение, съставено от 264 символа, за невероятните минута и седемнайсет секунди!

Най-отровното растение

Според Книгата на Гинес, Рицинът е най-силно отровно растение, като само 1 капка от него може да убие човек. Рицинът се ползва за направата на рициново масло, а в Бразилия го ползват за гориво.

Най-разтеглива кожа

Гари Търнър

Този странен рекорд принадлежи на Гари Търнър. Той има изключително разтегателна кожа на корема, която може да опъне на 15 сантиметра от тялото си. Кожата на шията му също е доста разтегателна – с нея той може да покрие цялата си долна челюст. Гари страда от рядка болест, известна като синдрома на Елерс-Данлос. При това заболяване се нарушава структурата на колагена.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.