Кои са най-кръвожадните жени в историята?

Даря Николаевна Салтикова

q1Рускинята Дара е влязла в историята като жесток садист и убиец. Тя е измъчвала буквално до смърт своите крепостни селяни. Едно от любимите и занимания били кървавите гаври с жени и момичета. Даря била осъдена на смърт, но наказанието било отменено и тя прекарала остатъка от живота си в подземията на Ивановския манастир.

Кралица Мария 

q2Мария е била дъщеря на английския крал Хенри VIII. Известна е с това, че се е опитала да върне Англия в лоното на римокатолическата църква, а баща и е бил този, който е извел държавата от влиянието на папата. Завръщането към католицизма протекло с брутални мъчения и издеватества над хората. Коктейлът „Блъди Мери“ е кръстен именно на Кралица Мария I.

Изабела Кастилска

q3Зад обединението на испанската държава седят Изабела и съпругът и Фердинанд Арагонски. Техният брак съединил Кастилия и Арагония в едно кралство – Испания.

Като фанатизирана католичка Изабела организирала религиозни чистки, по време на които е пролята много кръв. Тя назначила Томас де Торквемада за пръв велик инквизитор и така стартирала добре известната ни испанска инквизиция, по време на която много хора намерили смъртта си в страшни мъки. По нейна заповед са били избити и много евреи – около 200 000 души. Тези, които били пощадени, били принудени да приемат християнството.

Бел Ханес

q4Бел Ханес била американска от норвежки произход и е една от най-известните жени убийци в САЩ. Тя погубила децата си, двамата си съпрузи, любовниците и ухажорите си. Всичко това било с цел да прибере парите от застраховките им. За няколко десетилетия жертвите и достигнали 30 човека.

Мери Ан Котън

q5Тази дама действала по системата на Бел Ханес и погубила цялото си семейство – съпрузите, децата и майка си. Полицията започнала да подозира нещо, когато всички около Мери започнали да измират и то по един и същи начин – след стомашни спазми. Причината за това била, че убийцата ги тровела с арсен.

Мери е осъдена на смърт чрез обесване. Палачът извършващ екзекуцията „забравил“ да ритне табуретката под краката на осъдената и тя умряла изключително бавно от задушаване.

Илзе Кох

q6Илзе била съпруга на коменданта на един от концлагерите, а прякорът и бил „Бухенвалдската вещица“. За нея било любимо занимание да пребива затворниците с камшик и изобщо да се гаври по всякакви начини с тях. След ареста и се оказало, че тя има още едно извратено хоби – колекционирала татуирани човешки кожи и консервирани вътрешности. Самоубива се в килията си през 1967 година.

Ирма Грезе

q7Ирма е известна като една от най-жестоките жени – надзирателки в женските концентрационни лагери на хитлерова Германия. Прякорите и били „Красивият звяр“ и „Хиената от Аушвиц“. За нея също било огромно удоволствие да се гаври със затворничките или да стреля по която и падне. Имала кучета, които държала винаги гладни, за да може да ги нахрани с някоя концлагеристка. Била доста дейна и в подбирането на хората за газовите камери. След края на войната е осъдена на смърт и обесена.

 Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

11 коментара
 1. Анонимен 11 години ago
 2. Анонимен 11 години ago
 3. Tina 11 години ago
 4. usual suspect 11 години ago
 5. Анонимен 11 години ago
  • Антония 10 години ago
 6. Анонимен 10 години ago
 7. gerito3636 10 години ago
  • Son4eto 10 години ago
 8. Анонимен 10 години ago
 9. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.