Най-старият човек на света бил на 256 г.

 

човек

Билкарят Ли Чинг-Юен открива в полезните растения фонтана на младостта през XVII век и живее до 1933 г.

Според официалните регистри билкарят Ли Чинг Юен е роден в Китай през 1677 (въпреки че самият той твърди, че рождената му година е 1736-а) През целия си невероятно дълъг живот той не престава да се занимава с билкарство и бойни изкуства, пише блогът за здравословен начин на живот Virsmay. Разбира се, каква е истината за възрастта на Юен днес, толкова години по-късно, можем само да предполагаме, но едно е сигурно – историята му е достоен повод да се замислим по темата…

През 1930 г. „Ню Йорк Таймс“ отпечатва статия, в която официални документи на китайското правителство са разкрити. Те са от 1827 г. и сред тях се вижда поздравителна грамота по случай 150-ия юбилей на Ли Чинг-Юен. Следват и документи от 1877 г., отново с поздравления към Ли, този път за неговия рожден ден №200!


В началото на ХХ век китайският военачалник Янг Сен кани Ли на визита и му предлага възможност да обучава китайските войници на бойни изкуства. Генералът не можел да повярва колко младолик и жизнен бил неговия гост въпреки своите 250 години. Ли Чинг-Юен умира на 6 май 1933 г. За нетипично дългия си живот Ли има 23 жени и над 200 деца. Малко преди да умре, той казва на своите ученици, че е завършил всички задачи в живота си и се е готов да се прибере вкъщи.

Как Ли постига своето дълголетие?

По неговите думи формулата е: „Да запазиш спокойно сърцето си, да седиш като костенурка, да вървиш бързо като гълъб и да спиш като куче.“ В действителност има данни, че Ли е открил фонтана на младостта под формата на лечебни растения, които растат по хълмовете на Янан и Квейчов. Той попаднал на чудодейните билки, докато изпълнявал дълга си на придворен билкар.

За нас остава да се надяваме изследователите, които подробно проучват невероятната история на Ли, скоро да открият билките на младостта и, разбира се, да ги споделят с останалата част от света!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.