Нашето малко местенце в огромния Космос

космосОсвен ако не сте астронавт, всичко, което някога сте знаели и изпитали като човек е било на тази малка планета, буквално прашинка в сравнение с необятността на други обекти в нашата Вселена.

Това информативно видео дава отговор на един основен въпрос – колко големи могат да са астрономически тела? Или по-точно, колко малка е планетата, на която живеем, в сравнение с тях?

Видеото използва информация, събрана от наблюдения за познатата ни Вселена, и сравнява размерите на различните планети и звезди.

Спектърът започва с това, което бихме могли да вземем за голям обект: Луната обикаляща около нашата планета. След това е Меркурий, което е малко по-голям, след това Марс, Венера, Земята, които са с подобни размери.


След Земята, мащабът се увеличава драстично до Нептун, Сатурн и Юпитер. След това виждаме колко огромно е нашето слънце в сравнение с всички останали обекти в нашата Слънчева система.

От тук нататък всичко е въпрос на звезди, всяка от които значително по-голяма от предишната. С напредването на кадрите, ставаме все по-наясно колко наистина малко е нашето място във Вселената.

И накрая виждаме най-голямата известна звезда, VY Голямо куче, червен хипергигант с диаметър от приблизително 2,8 милиарда километра.

За да ни даде чувство за огромността му, Земята е показана като една точка над нажежената му повърхност, и сравнено с пътнически самолет, на който ще отнеме 1100 години да направи една обиколка около него!

Освен ако не сте астронавт, всичко, което някога сте знаели и изпитали като човек е било на тази малка планета, буквално прашинка в сравнение с необятността на други обекти в нашата Вселена.

Вижте още: 

АМЕРИКАНСКИЯТ АСТРОНАВТ ЛИРОЙ ЧАО ЗА СРЕЩАТА СИ С НЛО В КОСМОСА

инфо: http://www.epochtimes-bg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.