Огненият водопад

1Ако повечето хора са чували за северно сияние, то тези, които знаят за съществуването на не по-малко красивият огнен водопад, намиращ се в Йосемити, щата Калифорния, са значително по-малко.

От източната страна на огромната гранитна скала, носеща името  Ел Капитан, се спуска водопад с индианското име Конската опашка. Водопадът се появява единствено в края на зимата, когато се топят снеговете. През останалото време на годината е пресъхнал. Спуска се от височина около 470 м.

Водопадът се превръща в „огнен“ единствено привечер, по залез слънце, когато лъчите се отразяват по такъв начин във водите му, че ги карат да изглеждат като огнени потоци и искри.

 

 
Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Един коментар
  1. Yoana 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.