Най-опасните места за гмуркане (част 2)

продължение от част 1

Пещера Дайполдър – Флорида

а1От високо изглежда като езеро, но всъщност това е подводна пещера с тунел на дълбочина 110 метра. Намира се в резервата Санд Хил Бой Скаут в Бруксвил, Флорида. Тук се влиза само на организирано пътуване.

Дахаб – Египет

а2На брега на Червено море се намира египетския вариант на синята дупка. Заради много смъртни случаи го наричат „най-опасното място за гмуркане в света“.

Ийгълс Нест

а3Намира се във Флорида и на места достига дълбочина от 91 метра. От 1989 година насам тук са загинали 5 опитни гмуркачи. Спускането и издигането нагоре трябва да става много внимателно.Наричат това място „Еверест на гмурканията“ и определено тук не е място за новаци.

Ла Кебрада, Акапулко – Мексико

а4Тук се гмуркат само много опитни спортисти. Те скачат от 45 метра височина, като трябва да внимават гмуркането им да съвпадне с вълните, за да не се разбият в скалите. И на всичко отгоре – те скачат през нощта, държейки факел в ръка.

Черната дупка – Бахамите

Dean's Blue Hole Aerial 4Всъщност тук гмуркането не е разрешено, защото вече е отворена само за научна дейност. Условията в нея наподобяват тези в океана преди милиарди години, когато той не е бил много дружелюбна среда за живот. Шефи Швабе е една от много малкото, които са успели да се гмурнат тук. Тя казва, че усещането да минава през слоевете гореща вода били като да се гмурка в желе.

източник: profit.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.