Откриха мистериозни стаи в близост до Пирамидата на Слънцето в Мексико (видео)

я1Учени с помощта на малък робот, направиха археологическо откритие дълбоко под Храма на Пернатата Змия, който се намира в близост до Пирамидата на Слънцето в Мексико.

Очакването на експертите било да открият малка камера в края на древен 2000-годишен тунел, който не е проучен добре. За всеобща изненада роботът пратил снимки на 3 мистериозни стаи. Машинката е наречена Tlaloc II-TC в чест на бога на дъжда при ацтеките. Снабдена е с видеокамери и механична ръка, която да разчиства препятствията по пътя. Преди 2 седмици роботът е пратил снимки, на които се виждат 3 огромни стаи, разположени под пирамидата.

Това откритието може да е от изключително значение. Още през 2010 г. археолозите съобщиха, че откриването на гробницата може да е много важно, защото социалната структура на Теотиуакан все още е мистерия, въпреки че са изминали почти 100 години, от началото на археологическото му проучване.

Пирамидите на Слънцето и Луната са най-известната част от храма. В древността тази местност е била населявана  от над 100 000 души и може би е била най-влиятелният град в Северна Америка, преди идването на испанците. Изминали са почти 2500 години след основаването на града и около 2100 години от началото на разцвета на културата в Теотиуакан, но въпреки това се знае съвсем малко за самоличността на неговите управници.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.