Пчелната отрова унищожава човешкия имунодефицитен вирус (HIV)

пчела 1Определен токсин намерен в пчелната отрова може да унищожи човешкия имунодефицитен вирус (HIV) , оставяйки околните клетки невредим. Изследването е проведено в университета по медицина в Сейнт Луис, Вашингтон. Този токсин се нарича Мелитин, той е основният активен компонент на пчелната отрова. Изследователи  са изолирали въпросния токсин, поставяйки го в наночастици. Тези наночастици унищожават защитната обвивка на HIV, докато молекулярни брони предотвратяват нараняването на нормалните клетки в организма .

Този мощен токсин , създава обвивка , която обгражда HIV и други вируси. В действителност, в допълнение към анти – вирусна терапия ,  Дж. Ръсел Хорнсби, професор по Медикобиологични науки , показа как заредени с Мелитин  наночастици могат да бъдат ефективни за убиване на туморни клетки.


Новото изследване показва, че в определени количества, Мелитина  не вреди на нормалните клетки. Когато наночастиците влизат в контакт с нормални клетки , които са в много по-голям размер, те просто отскачат. HIV , от друга страна , е по-малък от тези наночастици.

Повечето анти – HIV лекарства подтискат способността на вируса да се репликира.  Гореспоменатият метод може да се използва като превантивна мярка за спиране на първоначалната инфекция и да се предотврати разпространението на HIV . Това проучване бе публикувано преди няколко дни в списание “ Antiviral Therapy ”.

Повече от 34 милиона души живеят с HIV / СПИН в световен мащаб , а над 3 милиона от тях са под 15-годишна възраст . Всеки ден хиляди хора се заразават с HIV по целия свят.

инфо: http://topic.bg

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. yasen 10 години ago
  2. Zartov 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.