Мистериозния портрет, който носи късмет

циганката

Преди около 27 години руският вестник „Кубанские Новости“ публикува мистериозен портрет на млада циганка и интересната история, свързана с него. В редакцията заваляват благодарствени писма от читателите, които твърдят, че той е променил живота им. Донесъл им е късмет, които дори не подозирали, че може да ги сполети.

Преди 3 години този портрет усилено се въртеше и в Мрежата, като хората твърдяха, че им носи щастие. След това ентусиазмът сякаш поутихна. Но ето че изникна като феникс от пепелта и отново се започна със суперлативите за късмета, който носи. Някои хора го отпечатвали и носели в портфейлите си, други направо го закачвали на стена в къщи, трети молели художници да го прерисуват върху платно, четвърти си го слагали за тапет на телефона…

Но нека се върнем малко назад във времето. И по-точно през 1897 година. Италия, горещо лято. Младият Луиджи Карбоне излиза от вкъщи след поредния лют скандал с жена си. Вървял безцелно и въпреки умората и болките в краката, гордостта не му позволила да поеме обратно към вкъщи.

Стигнал до площад, пълен с търговци, тичащи деца, рисуващи художници и гълъби. И изведнъж Луиджи изтръпнал. До някакъв художник стоял портрет на млада жена, която го гледала и сякаш пронизвала душата му. Лиуджи веднага попитал коя е тази жена, но художникът вдигнал рамене и обяснил, че е някаква циганка, която нарисувал преди седмици и оттогава не е виждал. Въпреки, че картината не била кой знае какъв шедьовър, Луиджи я купил за подарък на съпругата си. И тръгнал към вкъщи – вече си имал основен повод да се прибере.

И от тогава животът му се преобърнал. Скандали вкъщи нямало, двамата влюбени се разбирали прекрасно, Луиджи реализирал няколко свои идеи и натрупал голямо богатство. Съпругата му, която лечителите обявили за бездетна, забременяла и родила две здрави близначета.

Късметът секва, когато заради ремонт на къщата, картината е била изнесена в неизползваема плевня. Изведнъж всички се разболяват, бизнесът не върви, а скандалите сякаш се множали във въздуха. Но Луиджи бързо се сетил каква може да е причината и върнал портрета в къщата. И всичко отново се променило.

Когато единият му син Марио заминава в САЩ, бащата поръчва да му се направи копие на портрета и синът го взима със себе си. Семейството на Марио живее в Чикаго и пази портрета вече трето поколение. Той не е спирал да им носи късмет дори за ден, нищо, че не е оригиналът (който засега не се знае къде е).

Семейството на Марио е дало много репродукции на свои приятели и близки и всеки един от тях твърдял, че животът му е станал много по-добър, след като се се сдобил с него. Може би някой от тях или техните наследници го е споделил и с вестника…

Коя е тази циганка и наистина ли може да промени живота ни? Не е ясно… или поне – не още. Но пък нищо не ни пречи да си го разпечатаме и да проверим!

инфо: http://www.beu.bg/

Вижте още:

Зловещи снимки отпреди ерата на Photoshop

Откриха тайнствен портрет на кралица, скрит зад друг образ

Проклятието на портретите

Кодекс Гигас: Къде е сега книгата, написана от дявола?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.