Поверия за счупени предмети

огледалоСчупените предмети винаги носят нещастие – това обединява всички поверия, които се отнасят за предмети, които са били счупени и се използват по един или друг начин.

Едно от най-древните поверия гласи, че ако счупиш огледало, те очакват седем години нещастие. Лошо е, ако преди да се счупи огледалото, сте се огледали в него, а още по-лошо е, ако се огледате в някое от счупените парчета. Тогава прокобата е гарантирана.

Смята се, че в огледалото се намира вашият двойник, който вие счупвате на парчета, след като сте счупили огледалото, в което сте се отразявали.

За да неутрализирате лошия късмет, който ви очаква в близките седем години, трябва да боядисате с черна боя всяко едно от по-едрите счупени парчета, или да ги измиете на чешмата, преди да ги изхвърлите. Това ще унищожи вероятността да сте нещастни години наред.


Огледало се изхвърля, дори ако само се е напукало, тъй като носи нещастие да се оглеждате в пукнато огледало. Всеки път, когато се погледне в пукнато огледало, вие програмирате деня си така, че късметът да бяга от вас.

Никога не използвайте счупени и пукнати предмети. Ако има възможност да ги поправите, направете го, ако не – направо ги изхвърлете. В противен случай рискувате дълго време да нямате късмет нито в любовта, нито в работата и да се чудите защо на останалите им върви, а на вас – не. Просто причината може да е в счупените предмети, които са натрупани в дома ви.

Енергията на такива предмети е нарушена и направо гони късмета от вас. Не се чудете, че не ви върви, ако пиете всеки ден кафе от пукната или счупена чаша и се храните в пукнати чинии, само защото ви е жал да ги изхвърлите.

Не пазете счупени стари часовници, тъй като те привличат нещастието в дома ви. Часовник, който не работи, ви кара да зациклите на едно място и да не можете да вървите напред, той показва така нареченото мъртво време.

Ако много държите на стария си часовник и наистина не можете да съберете сили да го изхвърлите, увийте го в лилаво парче плат и го пазете на тъмно. Това ще неутрализира негативното му влияние върху вас.

Вижте още: 

Пет вечни суеверия

инфо: http://sanovnik.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.