Предчувствията могат да предскажат бъдещето ни

На всеки се е случвало изведнъж да го завладеят определени емоции.

Но могат ли тези емоции да са индикатор за бъдещи събития?

Предчувствието е усещане, чувство за нещо, което ще се случи в близко или далечно бъдеще. Понякога предчувствията са свързани с паранормални или свръхестествени явления, но много често са базирани и на обективно съществуващи причини и реални събития.

Мащабно проучване, проведено в периода 1978–2010 г от учените от Северозападния университет на САЩ, стига до заключението, че хората могат да предчувстват бъдещи събития без да бъдат повлияни от външни обстоятелства.

Резултатите от изследването показали, че ако човек съсредоточи вниманието си към тялото, само за няколко секунди ще успее да улови бъдещо събитие.

Според авторът на проучването – д-р Джулия Мосбридж, това явление може да бъде наречено предчувствие за бъдещето.

Когато нещо ни вълнува, дразни или предизвиква чувство на страх, страдат не само мислите ни, но и тялото, което е способно да реагира по определен начин.

През последните години учените са доказали, че физиологичните реакции на организма мога да повлияят на емоциите.

При един експеримент, проведен през 2005 г., на 50 доброволци са пуснати звукови сигнали в определена последователност.

Експертите проверявали електропроводимостта на кожата 3.5 секунди преди появата на нов звук. Оказало се, че човешкото тяло може да реагира на звук, който още не е чул.

Когато кожата придобива повишена електрическа проводимост, се засилва сърцебиенето, разширяват се зениците и се предизвикват мозъчни реакции. Тези физиологични промени се смятат за компонентите, които предизвикват предчувствия.

Множеството изследвания на феномена са показали, че по-голямата част от предчувствията се появяват в рамките на 48 часа преди събитието, а най-често едно денонощие преди случката.

Тези пророчества най-често засягат отношенията ни с близки хора.

Те могат да се появяват спонтанно чрез визуални и слухови халюцинации, мисли и усещане за „знание“.

инфо: http://sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Пайпар Халиуел 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.