Прилепи убиват добитъка в Еквадор

прилепНаселението на кантона Vilcabamba, който се намира на 37 км от столицата на провинция Loja, южната част на Еквадор, е разтревожено от нападенията на кръвосмучещи прилепи, убиващи едър рогат добитък и други домашни животни, като коне и мулета.

Особено много такива случаи са регистрирани в село Zacapa, което се смята за център на животновъдна и селскостопанска продукция в провинцията.

Но загриженост предизвикват не самите прилепи, а това, че засега няма известен начин да се справят с тях. Един от фермерите коментира, че животните атакуват през нощта на ята, причинявайки непоправима вреда на икономиката на провинцията. Това е първият път, откакто той се помни, когато  прилепите нападат така агресивно.

Едулия Гонзалес, президент на градския съвета на Сан Педро, в кантонa Vilcabamba, обяснява, че тези животни винаги са живяли в тази част на Еквадор, но никога не са причинявали толкова  вреди както сега. Тя вярва, че това нашествие е свързaно със сухия летен сезон, но тъй като в провинцията e започнаlo да вали, земеделските производители се надяват, че това ще прогони кръвожадните същества.

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.