Резонансът на Шуман и Гея: Връзка между мозъка ни и планетата

Може ли Акашовите записи и полето на Шуман да са едно и също?

Често четем и говорим за нещата отвъд и за „фините“ енергии. Някои ги определят като духовни или астрални, но те са добре познати и типизирани от академичната наука. Говорим за сили, чиято природа е електромагнитна. Те са свързани с радиационни полета, земни магнетизми, космически лъчения и пр. Резонансът на Шуман попада в този спектър. Този феномен е кръстен в чест на физика Винфрид Ото Шуман (1888-1974), който математически е предсказал съществуването му през 1952 г., въпреки че е наблюдаван за първи път от Никола Тесла и е в основата на неговата схема за пренос на безжична енергия и комуникации.

Резонансът, за който той говори, се състои от лента от ELF („изключително ниски честоти“) с пикове от приблизително 7,83 Hz, която заобикаля Земята и се намира в пространството между повърхността й и йоносферата като „фон“ на електромагнитното поле на планетата.

Преди да продължим, трябва да разграничим някои концептуални грешки:

1. Към момента на откриването си тази стойност е била „приблизителна“ – тоест съществуват зонирани и времеви колебания. Например зачестяването на електрическите бури в света оказва влияние върху тази честота.

2. Днешната стойност на Шумановия резонас се посочва, че е 12 Hz, но тя също е променлива.

3. Електромагнитната честота на тези вълни няма нищо общо със скоростта на въртене на Земята.

Но да се върнем на въпроса защо въпреки всички глупости, които се изговарят по тази тема и всички неистини, които се разпространяват от десетилетия, тя предизвиква такъв бурен интерес сред хората. Дали защото според различни автори „Шумановият резонанс“ има пряка връзка с фината природа на човешкото същество? Най-разпространената хипотеза е, че резонансът има същата честота като Алфа състоянието, произведено от човешкия мозък и че увеличаването на неговата амплитуда би довело до увеличаване на честотите и на човешкия мозък, а това би било доказателство за „квантовия скок“ на човечеството. Това ли е историческият скок в отварянето на съзнанието?

Принцип на съответствието

Вярно е, че аналогията е един от основните и фини принципи на спиритуалистичното разбиране на Вселената. Въпреки че учените ще кажат, че това е заблуда, известна като ergo propter hoc („с това, следователно поради това“ – израз, с който в научните среди се отбелязва логическа грешка), експерименталното наблюдение постоянно го потвърждава.

Езотериката твърди, че човешкото същество има церебрално поведение, което следва „поведението“ на ELF на планетата, на която живее. Смята се, че резонансът на Шуман въздейства и променя електрохимичната активност на мозъка. Много скептици отхвърлят тази гледна точка и могат да извадят купища доказателства, че в света на науката това е невярно. Но нека не забравяме, че един от основните принципи на Вселената – принципът на съответствието – се основава върху твърдението, че един факт съответства на друг, но не означава, че единият от тях произвежда другия.

Електромагнитно хармонизиране

Мозъчният ритъм, който познаваме като Алфа (индуктор на това, което възприемаме в състояние на дълбока миорелаксация, медитация, състоянието на ума Ку, Дзен и т.н.), не е 7,8 (нека закръглим на 8) цикъла в секунда, а между 8 и 12 c/sec. Когато мозъчната честота се промени – било то нагоре или надолу – тя се трансформира в друга категория мозъчни вълни и този процес се характеризира с различна психична картина.

Тези мозъчни честоти са електрохимични и въпреки че действат върху електромагнитната природа на човешката природа, те представляват само още една променлива. От друга страна естеството на резонанса на Шуман е изключително електромагнитно. Приемаме, че несъмнено има връзка между откритието на Шуман и човешката природа, но тази връзка може би не е психическа, а електромагнитна. Всяка промяна на полето на ELF може да окаже влияние както на чисто биологично ниво, така и върху интензитета на ауричното поле – на биоенергийно ниво.

Morkadis

Всяко значително изменение на резонанса на Шуман на планетарно ниво води до промяна на нашите собствени електромагнитни полета. Злоупотребата с интернет и WiFi, близостта на електропроводи и обществени трансформатори, тежките машини, които работят перманентно – това са все фактори, които ни смущават. Увеличаването на смущенията в полето на Шуман променя нашите електромагнитни полета и това също стои зад определени заболявания, междуличностни, политически конфликти и т.н.
Ето защо „парапсихологичната хармонизация“ трябва да включва и „радионични хармонизации“ или „електромагнитни хармонизации“, ако предпочитате да ги наричате така.

Гея

Безспорно е, че „полето на Шуман“ (както ще го наричам оттук нататък) има много интересен аспект за всички нас. Електромагнитните импулси на по-голямото електромагнитно „поле“ съответстват на човешкото електромагнитно поле. Гея пък е „съзнанието“ на Земята. Нашето естествено парапсихологическо разположение ни позволява да „контактуваме“ с него, да се „настройваме“ спрямо него и да го “съпреживяваме“.

Ще стъпя в празнотата и ще предложа подозрението си, че „резонансното поле на Шуман“ и  „Акашовите записи“ са едно и също нещо. Че „полето на Шуман“ и резервното копие на Колективното несъзнавано са еднакви. Твърдя, че хипотезата ми е логична – защо тъй необходимото на човечеството извънмозъчно „хранилище на информация“ да не е полето на Шуман? Не мисля непременно за съзнателна и автономна Гея, която „ни говори“, а по-скоро, че много явления, които възприемаме (и правим грешката да тълкуваме буквално, без дори да преминем през отражението на своята символична природа), представят как нашето несъзнавано рационализира импулсите на Реалността на тази Гея. И тук трябва да се върнем към това, което разбираме под Реалност.

Последните научни изследвания показват, че съзнанието е физически интегрирана, причинно активна информация, кодирана в глобалното електромагнитно поле на мозъка. Вече е повече от ясно, че Реалността не е „това, което се вижда и докосва“. Реалността с главна буква е една по-голяма, трансцендентна над-реалност, която можем не толкова да „възприемем“, колкото да „разберем“. Тя включва всичко, което надхвърля реалността в парадигмата, възприета от индивида. Човекът има предства и за Реалността, но я декодира погрешно.

Всеки, който „съпреживява“ полето на Шуман, осъзнато получава достъп до „информацията“. Полето на Шуман съдържа не само електромагнитни полета. Може би това е мястото, където нашата несъзнавана психика „монтира“ информацията.

Как да се възползваме от това знание

Човек може да влезе в Алфа в момент на ниска активност на полето на Шуман – най-близо до  7,83 Hz. Това би му позволило достъп до информацията, съхранявана в Алфа сектора, както и възможността да я използва като „носител“ на своята психическа енергия, проявявайки това в широк спектър от парапсихологична феноменология.

Полето на Шуман може да се използва като „камбана“ или „резонансна кутия“ на колективното несъзнавано. Многобройни са хипотезите по тази тема, свързани с езотерични понятия като „космократор“, „планетарен гений“, „егрегор“. Полето може да е в ролята на „пластичен мега-медиатор“, който позволява на „психическото“ да се материализира като „физическо“.
Езотериците приемат, че този вездесъщ „пластичен медиатор“ е астралната равнина. Все още зее огромна яма между „умствената“ и „астралната“ реалност. Полето на Шуман е онзи посредник между психическото и астралното. И ако се съгласим, че е така, дали в това „поле“ („ниво“, „равнина“ или „лимбо“) не остават определени същества от междинен характер…?

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание?

Съзнанието е като енергията. Не изчезва и не може да бъде унищожено

Вълните на Шуман или как се материализират нашите желания

Сънят – най-бързата връзка с паралелния свят

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.