Уникалното петнисто езеро

Това уникално езеро се намира в Британска Колумбия, Канада и изглежда така, сякаш е съставено от много малки езерца. То принадлежи на местното индианско племе. Можете да го видите единствено от близката магистрала. За да се разгледа по-обстойно трябва да се получи специалното разрешение на вожда.

Езерото се нарича Осойоос, което на индиански означава петнисто езеро. Водите му са богати на различни соли и калции, могат да бъдат открити и титан и сребро. През Втората световна война тук са добивани различни съединения.

Осойоос е разположено в един от топлите района на Канада, където температурите през лятото достигат 38 градуса. Това е причината за уникалният му вид – през лятото повечето вода се изпарява и запълнени остават само най-дълбоките ями.

п1

п2

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.