Вирусите са виновни за човешката еволюция

я3Според италиански учени вирусите са главните виновници за човешката еволюция. Те дори смятат, че с тяхна помощ могат да бъдат разработени по-добри лекарства.

След направените изследвания е установено, че има над 400 различни мутации в 139 гена, които играят роля при риска от заразяване с вируси. Това до някъде обяснява защо някои хора преминават през сезона на грипа съвсем здрави, докато други боледуват непрекъснато.

Учените от изследователския институт IRCCS, Миланския университет и Политехниката са направили анализ на геномите на 52 популации, които идват от различни части на света. Анализирани са места, където климатът предоставя благоприятни условия за вируси – като например горещите и влажни региони на Африка и Южна Америка. За науката не е нова информацията, че вирусите са повлияли на човешката генна карта. Изследванията сочат, че 8 % от генома е съставен от ендогенни ретровируси, които включват техния генетичен код в нашия.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.