XXI век е последен за човечеството като вид

човек

Американският астроном Сет Шостак е на мнение , че XXI век е последният за човечеството в този вид, в който го познаваме. Според него скоро „старото човечество“ ще бъде заменено от „деца на пришълци“.

72-годишният учен смята, че постиженията в областта на дизайна на бебета и развитието на изкуствения интелект ще доведат дотам, че представителите на новия вид разумни същества ще започнат да доминират на планетата към 2100 година, пише Daily Mail.

Шостак смята, че към това време учените ще постигнат успехи в разбирането на биологията на молекулярно ниво и ще могат да лекуват всички болести.

Освен това ученият е на мнение, че хората ще започнат да добиват полезни изкопаеми на съседни планети и постепенно ще ги колонизират, пътьом решавайки въпроса с пренаселването на Земята. Шостак смята, че отначало ще бъде заселена земната орбита.

„Всички очакват нашето потомство да се заеме с организиране на колонии на Луната и Марс, но най-добре да се започне с усвояване на околоземното пространство – да се строят огромни, въртящи се космически обекти, в които може да се живее без скафандри“, казва Шостак. При това той отбелязва, че по такъв начин може да се подготвят неограничено количество хора за живот в безтегловност с помощта на биотехнологии.

В резултат, заключава той, на света ще се появи ново потомство, значително отличаващо се от днешните хора.

Освен дизайнерски бебета и космически колонии човечеството ще измени и глобалния изкуствен интелект, който ще позволи да се предаде основната работа от хората на машини, смята Шостак.

„Не е задължително тези машини да са големи. Синапсът във вашия мозък е няколко хиляди нанометра. Транзисторът на чипа е стотици пъти по-малък. Хардуерът, необходим за създаването на смартове на човешко ниво, дори днес може да се побере в iPad“, пояснява ученият.

Според прогнозите на Шостак към края на XXI век новият вид разум ще измести сапиенсите, съществуващи в последните 50 000 години.

Той смята, че развитието на генното инженерство и изкуствения интелект впоследствие ще измени хората и ще засенчи проблемите в политиката, войните или икономиката.

Ученият твърди, че прогнозите му са неизбежни. По думите му след хиляда години „хората пришълци“ няма да имат нищо общо с днешното човечество.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

МАТРИЦАТА НА ЗЕМЯТА: БАТЕРИИ ЗА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. emilyano Calabrezze 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.