Ако ги има, най-вероятно те не ни искат

Какво сме ние, цивилизация междупланетно и социално отхвърляна? Защо ако извънземните ни идват на гости, те никога не са поискали да говорят с нас, хората. Земята може да е мястото, което галактиката иска да посети заради естествената й красота или нещо друго, но не и заради хората, които я населяват.

Един много очакван доклад на Пентагона за НЛО прави някои изводи. Е, не много. Съобщава се, че наблюдаваните НЛО от достоверни свидетели, включително военни пилоти и екипажи на кораби, са с неизвестен произход.

Те не са авангарден американски военен хардуер, заключава Пентагонът, според доклад описан в Ню Йорк Таймс. Но какви са те, остава неизвестно или поне неизказано. Изработени ли са от извънземен хардуер? Или са оптични илюзии на слънце, небе и други природни фактори? Или трикове, които камерите могат да ни играят? Това последното е причината, поради която по-модерният термин за НЛО е Неидентифицирани въздушни явления или UAP, защото те изобщо не могат да бъдат обекти.

По-голямата част от докладите, които се очаква да бъдат публикувани в петък, ще бъдат некласифицирани, което означава, че обществеността ще има достъп до тях.

Но част от тях ще бъде скрита, което вече води до спекулации, че военните правят това, което вярващите от НЛО винаги са мислили – скриват знанията си за извънземния живот от американската общественост и света.

В края на краищата, видеозаписите, направени от някои военнослужещи, показват обекти с изключителни способности да ускоряват, въртят, променят курса с невероятна ловкост и изчезват или остават във въздуха привидно дни наред.

Но с всички тези невероятни наблюдения, все още изглежда, че най-големият аргумент срещу извънземното посещение е, че тези интелигентни същества някъде там никога не искат да влязат в контакт с нас. Цялото това пътуване и никакво срещане с чичо Джо.

Другото възможно обяснение, което се разпространява е, че Китай или Русия или и двете страни са разработили хиперзвукова технология далеч извън това, което САЩ са успели да постигнат.

Хиперзвуковите самолети са способни да пътуват с пет пъти по-голяма скорост от звука и да следват много нестабилни полетни траектории. И двете чужди сили са похарчили много за тази технология.

Заедно с оптичните трикове, това обяснение има по-голям смисъл от идеята, че много пътници от светлинни години разстояние идват чак до тук, без да правят опит за някакъв контакт. Ние фантазираме за такава комуникация, независимо дали става въпрос за любезните извънземни от „Cocoon“ или 9-футовите хуманоиди в класическия „Twilight Zone“ епизод „To Serve Man“, които, докато носят предполагаеми хуманитарни дарове, притежават готварска книга със същото заглавие като епизода.

Ако в някой от онези мистериозни явления, които пилотите са наблюдавали, има извънземни от реалния живот, те дори не се осмеляват да ни „поздравят“.

Не бива да прогонваме напълно мисълта, че междугалактически превозни средства или форми на живот съществуват. От друга страна, ако те съществуват, вероятно няма да научим за тях от оперативна група на Пентагона, формирана от разузнавачите, не от учените.

Ако не друго, хората са склонни да намират това, което търсят. Хората на Пентагона са ценни експерти по военни технологии, но по природа те сканират небето и водите търсейки чужди заплахи, а не междупланетни посещения. Работната група трябва да включи в своя доклад поне данните и доказателствата, които е събрала, за да позволи независим научен контрол.

Може би Айзък Азимов ни даде най-доброто обяснение защо теоретични извънземни може да не искат да осъществяват контакт с нас. По време на Студената война той написа кратка история за междупланетен управителен орган, който е на път да влезе сред хората на Земята в своята книга за зрелите планети, защото те са постигнали атомна мощ. Но когато пазителят на книгата научава, че те тестват ядрената енергия на собствената си планета, той зачерква хората.

Morkadis

Ако Азимов беше тук днес, той би могъл да разшири малко тази история. Извънземните могат да вземат мярка за отстраняване на повтарящите се суши и горски пожари, екзистенциалната заплаха за нашия вид от изменението на климата и да се чудят на форма на живот, която би унищожила собствения си дом по този начин. Защо да се мъчиш да разсъждаваш с такива същества? Мъдрият пазител на галактическата книга вероятно би ни зачеркнал отново, мърморейки заглавието на оригиналната история: „Глупави задници“.

Редакционна статия на вестник Los Angeles Times.

източник: megavselena.bg

Вижте още:

80 типа извънземни бродят сред нас

Знаете ли, че част от човешкото тяло има извънземен произход?

Извънземни може да има или не, но технологични артефакти извън нашето разбиране, съществуват

Камъкът „Палермо“ и извънземната раса на Земята

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.