Ако имате лош ден…

Най-големите награди в живота са запазени за тези, които показват непреклонна воля и постоянство да тласкат нещата напред, дори когато времената са лоши.

Това припомня Ейнджъл Черноф – съпруга на блогъра Марк, от MarcandAngel.

„Понякога се хващам да се взирам в случайни хора и да изследвам жестовете им, израженията на лицата им. И се чудя каква ли е историята им. Какво ли търсят? Кое кара сърцето им да препуска от щастие, от мъка, страх или копнеж? След това се питам какви ли мисли бихме могли да споделим с тях заедно с Марк, за да ги вдъхновим и да им припомним, че дори в най-тежките дни сърцата на всички ни бият за едно и също”, пише Ейджъл.

Тя споделя четири неща, които всеки от нас, според нея, трябва да си припомня в лоши дни, за да живеем по-спокойно и по-щастливо.

„Ако имате лош ден, спомнете си следното…”, съветва авторката.

Простичко, но важно, ето кое е то.

1. ”Всичко е наред. Добре съм. Само вече съм малко по-силен.”

Сложете ръка на сърцето си и почувствайте как то бие, съветва Ейнджъл. Не позволявайте на малките облаци да помрачат целия ден. Слънцето винаги грее над част от живота ни. Понякога трябва да забравим как се чувстваме, да си спомним какво заслужаваме и да продължим напред.

2. ”Много по-способен съм, отколкото предполагам. Неведнъж съм се убеждавал в това.”

Когато трудният момент дойде, винаги всички се изненадваме колко способни се оказваме да се справим с него. Докато нещата наоколо вървят нормално, лесно забавяме колко сме силни.

3. ”Борбата е пътят и тя води до по-добри дни”.

Винаги усилията се отплащат. Израстваме, като имаме повод да плачем и да се оплакваме, но предпочитаме да се усмихваме и оценяваме живота. Накрая се оказва, че да обичаш живота си значи да се доверяваш на интуицията си, да поемаш рискове, да губиш, да намираш щастие, да пазиш спомените си като скъпоценности и да се учиш доброволно на нови и нови умения. Пътуването е дълго. Често в него се тревожим, чудим, съмняваме се. Накрая може да не стигнем там, където сме искали, но да се озовем точно там, където сме имали нужда да бъдем. И ако това се случи, много по-добре!

4. ”Да направя следващата стъпка винаги си заслужава”.

Най-доброто, което всеки може да стори, е да опита още веднъж. Да обича. Да живее. Да мечтае. Не позволявайте на тежките житейски събития да натежат на сърцето ви. Освободете се от тях и ги забравете. Животът е труден, но ние сме по-трудни. Намерете отново кураж да се чувствате различни, красиви. Накарайте другите наоколо да се смеят. Не акцентирайте върху нещата, които не може да промените. Живейте просто. Говорете истината. Работете здраво. Дори да паднете в лош ден, станете. Изправете се и продължете напред.

Morkadis

Успех и хубав ден!

инфо: manager.bg

Вижте още:

Тибетски мъдрости, които ще ви накарат да се замислите

5 урока, които повечето хора научават твърде късно

7 признака, че сте истински гении

Заредете работното място с добра енергия

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.