Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш

съдба
1. Постъпвай така, като че ли това, което се случва, е сън. Действай смело и не търси оправдания.

2. Не обяснявай твърде много. Когато ти обясняваш защо не можеш да направиш това или онова, всъщност ти се извиняваш за недостатъците си, надявайки се че тези, които те слушат ще са добри и ще ти простят.

3. За да извлече от живота максималното, човек трябва да умее да се променя. Най-трудно е да вземеш решение да се промениш.

4. Аз никога на никого не се сърдя. Нито един човек не може да направи нещо, което да заслужава моята реакция. Сърдиш се на хората, когато чувстваш че постъпките им са важни. Нищо подобно отдавна не чувствам.

5. Винаги трябва да помниш, че пътят е само път. Ако чувстваш, че не трябва да вървиш по него, напусни го.

6. Сега не можеш да ме разбереш заради навика си да мислиш тъй, както виждаш.

7. Ако не ти харесва това, което получаваш, промени това, което даваш.

8. Най-голямата трудност за повечето хора е вътрешният диалог. Когато човек се научи да го спира, всичко става възможно. Най-невероятните проекти стават изпълними.

9. Хората не си дават сметка, че могат във всеки един момент да изхвърлят от живота си нещо. Винаги. По всяко време. Мигновено.

10. Единственият наистина мъдър съветник, който имаме, е смъртта. Всеки път, когато чувстваш, че нещата тръгват на зле и ти си на крачка от пълния крах, обърни се наляво и попитай смъртта си така ли е наистина.

11. Всеки върви по своя си път. Ако вървиш с удоволствие, значи това е твоят път. Ако ти е зле — във всеки момент можеш да се махнеш от този път, колкото и далеч да си стигнал. И това ще е правилно.

12. Нужно ни е цялото наше време и цялата ни енергия, за да победим идиотизма в себе си.

13. Цялата магия е в това, върху какво да се концентрираш. Всеки от нас сам се прави или нещастен, или силен. Обемът работа и в първия, и във втория случай е един и същ.

14. За да станеш човек на знанието, трябва да си воин, а не хленчещо дете. Да се бориш, без да се предаваш, без да се оплакваш, без да отстъпваш, да се бориш, докато прогледнеш. И всичко това само за да разбереш, че в живота няма нищо, което би могло да има значение.

15. Това, което правиш в дадения момент, може да се окаже последното нещо, което правиш на земята. В света няма сила, която може да ти гарантира, че ще живееш дори още една минута.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.