Силата ти, която е способна да преобърне света!

мисъл 1

Подсъзнанието ви е като почвата, която приема всяка идея – добра или лоша. Мислите ви са активни и могат да се приличат на семена. Негативните, разрушителни мисли продължават да работят негативно върху подсъзнанието ви и ще се проявят в преживяванията, които се отнасят до тях. Помнете, подсъзнанието ви не се ангажира да обмисля дали мислите ви са добри или лоши, истина или лъжа, но то отговаря според тяхното естество.

Например, ако съзнателно смятате нещо за истина, дори да е лъжа, подсъзнанието ви също го приема за истина и се заема да постигне резултатите, които трябва да последват, защото сте ги приели за истина. Подсъзнанието ви не спори с вас. Следователно, ако предположенията ви са грешни, то ще ги приема за истина и ще ги осъществи като условия, преживявания и събития. Подсъзнанието ви често се сочи като субективно съзнание. Субективното ви съзнание взима предвид околната среда чрез средства, независими от петте сетива.

Субективното ви мислене възприема чрез интуиция. Това е мястото на емоциите ви и складът на спомените ви. Субективното ви съзнание изпълнява висшите си функции, когато обективните ви сетива не действат. Накратко, този интелект се проявява, когато обективното съзнание временно не действа или се намира в сънено състояние. Субективното ви съзнание вижда, без да използва природните органи за виждане. То е изключително проницателно. Вашето субективно съзнание може да напусне тялото ви, да пътува до далечни земи и да донесе най-точната и вярна информация.

Подсъзнанието ви приема това, което съзнанието счита за истина. Способността ви да си представяте и свободата да избирате ви дават власт над всичко сътворено. Не се занимавайте с несъвършенствата и слабостите на другите или с техните грешки и пропуски. Каквото мислите и чувствате за другите, това и създавате в собствените си съзнание, тяло и среда.Запитайте се дали искате да живеете с това, което мислите и желаете на друг? Ако отговорът е положителен, вие сте на прав път. Помнете, че мисълта ви е градивна и каквото мислите за другите, това създавате във всички фази на живота си. Ако не искате нещо да ви се случи, не го пожелавайте за себе си или за друг.

В Библията пише: „Всичко, каквото бихте поискали в молитва, вярвайте, че ще получите; и ще ви бъде дадено.“ Това е психологически закон. Когато осъзнаете желанието си, приемете настроение, което му съответства. След като го направите, в живота ви ще започнат да се случват чудеса.

Едисон е открил или е знаел интуитивно, че гласът води до формиране на поток в атмосферата. Той разсъждавал над този феномен: „Тези потоци могат да възпроизведат глас.“ Хрумнала му идеята, че както гласът създава вълни, така и тези вълни възпроизвеждат гласа. Вярвайте, че ще получите; и ще ви бъде дадено. Така той създал фонографа. Идеята е дошла от подсъзнанието му. Подсъзнанието ви е ваш приятел, то се опитва да ви излекува и възстанови.

Когато майката на Джеймс Уат си приготвяла чаша чай, той видял как парата изтиква нагоре капака. Започнал да разсъждава какво би станало, ако парата се използва. В нея има огромна мощ. Всичко, с което разполагал, била една идея. Започнал да я обмисля от всички страни. От подсъзнанието му изскочило хрумването да вкара парата в цилиндър с бутало. Разширяването на парата води до притискане на буталото и задвижва колелата. Така било поставено началото на парната машина, която революционализира индустрията навсякъде по света.

Когато казвате, че нещо не може да стане, че никога не е правено преди и е невъзможно, помнете, че според аеродинамиката земната пчела не би трябвало да лети, защото крилете й са твърде къси, а тя е твърде тежка. Но пчелата не знае какво пише в учебниците, затова лети. Когато някой казва, че нещо е неосъществимо, използвайте силата на въображението си и кажете: „Ще го направя. Може да стане.“ И подсъзнанието ще отговори и по чудесен начин ще го превърне в реалност.

Когато в спешни случаи е отправена директна молба към разума и мъдростта в подсъзнанието ви, те идват на помощ. Има много такива случаи, в които учени са получили отговор на молитвите си, след като не са могли да намерят решение по друг начин. Брилянтният учен Никола Тесла е направил изумителни изобретения. Той споменава, че когато му хрумне идея за изобретение, той оставя подсъзнанието му да разкрие на съзнанието всички части, необходими за създаването на конкретна форма. Чрез обмисляне на всяко възможно подобрение той не губил време да поправя дефекти и е бил способен да даде на техниците съвършения продукт на мисълта си. Ученият споделя: „Неизменно устройствата работеха, както си представях. За 20 години нямаше дори едно изключение.“ Подсъзнанието му е дало отговор на всички изобретения.

Прочутият химик Фридрих фон Страдониц също използвал подсъзнанието си за решаване на проблеми. Дълго време се опитвал да пренареди шестте въглеродни и шестте водородни атома на бензиновата формула. Постоянно се обърквал и не можел да реши проблема. Изтощен, той оставил въпроса изцяло на подсъзнанието си. Скоро след това трябвало да се качи на лондонски автобус. В съзнанието му се появил проблясък с формата на змия, която хапе опашката си и се върти като въртележка. Така подсъзнанието му дало дълго търсеното решение за кръговото пренареждане на атомите в бензинов пръстен.

Безброй изобретения са се появили по този начин. В Библията пише: „Аз (вашето подсъзнание) му се откривам във видение, насън говоря с него.“ Когато използвам термина „подсъзнание“, говоря за великия универсален ум. Не го разглеждам от фройдистка гледна точка, където се говори за съзнание на подтиснатата сексуалност, напрежение, задръжки и подобни неща. Говоря за „Отеца, Който пребъдва в Мене, Той върши делата“. Можете да го наречете субнормално, субсъзнателно, величествено съзнание. Можете да го наречете Аллах, Брама, Истинската същност, Безграничен Разум или Източник на живота. Назовавайте го както искате.

Това са субективните мъдрост и разум, които контролират всички жизнени органи, когато спите, и които понякога отговарят на молитва в сън или в нощно видение. В Библията често се споменава за сънища, откровения и предупреждения, които хората получават, докато спят. Подсъзнанието ви е активно 24 часа в денонощието. То е най-добрия ви приятел. В Библията пише, че Йоан точно е анализирал съня на фараона. Неговата мисловна проницателност и прозорливост в предсказване на бъдещето чрез интерпретиране на сънищата му донесла слава, почит и уважение от краля.

Сънищата са очаровали учените, мистиците и философите през вековете. Отговори на много от най-острите ни проблеми са давани в сънищата. От библейско време различни тълкуватели във всички страни са търсели аналогии и интерпретации на сънищата. Фройд, Юнг, Адлер и много други изтъкнати психолози и психиатри са изучавали символите, появили се в сънищата на пациента, те са разкривали скрити фобии, фикс-идеи и комплекси. Вашите сънища са проекции на съдържанието на подсъзнанието ви.

В много случаи те отговарят на вашите проблеми и ви предупреждават за инвестиции, пътувания, женитба, както и за капаните на всекидневието. Сънят е драматизация на подсъзнанието ви. Той не е фатален. Вие моделирате и оформяте съдбата си чрез мислите и чувствата си. Всичко в подсъзнанието подлежи на промяна и когато знаете законите на мисълта, вие определяте бъдещето си. Можете да изпълните подсъзнанието си с Божиите истини и да изхвърлите от него всичко, което не е богоподобно. Защото низшето е подвластно на висшето. Подсъзнанието ви е подвластно на съзнанието.

“Как да изживеем пълноценно живота си – д-р Джоузеф Мърфи“

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.