Ако сте се чудили какво означава името на една страна, тази карта ви дава отговор

Знаехте ли, че Испания означава
„Земя на много зайци” ?

ЕВРОПА

Много са факторите, които влияят върху името на страната, от географията до климата и дивата природа. Андора, която означава „земя, покрита с храсти“ и Испания, което означава „земя на много зайци“, са добри примери за това.

Понякога името е термин, който описва жителите на една страна, като Македония, което означава „Земя на високите хора“.

Някои от по-интересните имена на държави от Европа са например: „Страна на ръба“, което е Украйна, „ 10 стрели“ – Унгария, „Синове на бика“ – Италия и „Дом на смесените племена“, което е името на България според авторите на картата.

ЛАТИНСКА АМЕРИКА

Някои от страните тук имат много красиви названия. Аржентина, чието име означава „Земя край сребристата река“, е пример за това. Или Бразилия, което е „ Боядисано в червено дърво“, а Уругвай –  „Реката на мидите“.

Хората от Папуа Нова Гвинея, което означава „Мъже с къдрави коси“, със сигурност ще се съгласят с факта, че не всички имена на държави звучат като комплимент. Но Франция, чието име означава „Земя на яростта“, може да бъде доволна от нейното определение.

СЕВЕРНА АМЕРИКА

САЩ биха могли да спечелят наградата за най-точното име, което означава точно това, което казва – Съединените американски щати. Канада биха могли да се оплачат, понеже името на страната означава „Селото“. Но Мексико могат да бъдат доволни от „На пъпа на Луната“.

АФРИКА

Ето още интересни имена на държави според Credit Card Compare: „Земя на изгорените лица“  – Етиопия, „Реката на скаридите“ е всъщност Камерун или „ Хипопотам“ – Мали.

АЗИЯ

Имената на държавите тук определено могат бъдат определени като поетични, като например: „Защитавана от огън“  – Азербайджан, „Мястото, където стои човек“ – Казахстан, „ Земята на силата” – Турция, „До водата“ – Ирак или „Чиста страна“, което се отнася за Пакистан.

Morkadis

Картата е създадена от Credit Card Compare и със сигурност има потенциал да направи пътуването по-интересно. „Къде отиваш?“ – питат приятелите ти. „В Средното царство“, отговаряш уверено, стягайки багажа за Китай.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

Защо Австрия и Австралия имат толкова подобни имена?

Чували сте тези български фамилии, но дали знаете какво означават?

Знаете ли какво означават имената на нотите?

Истинските имена на месеците на български език

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.