Акупресура на стъпалото: 7 точки за снижаване на стреса и стимулиране на метаболизма

6

Мислите и визуализирането въздействат на света около нас, но най-силното им въздействие е върху собственото ни тяло.

Въображението ни е най-ефективно когато сме спокойни и е препоръчително да си се представяме в най-добра форма сутрин след събуждане и отново вечер преди заспиване. Както разбира се и след йога, медитация, масаж или рефлексология понеже това са моментите когато се чувстваме много спокойни.

Рефлексологията ни успокоява и ни поставя в състояние на дълбок покой и релаксация и тогава сме податливи на внушенията, които правим сами за себе си — съвсем като при хипноза. При акупресура ни се дава възможност за реализиране на всичко, което сърцето ни желае.

Умът работи като компютър – ние имаме способността както да програмираме, така и да изтриваме всичко, което искаме относно себе себе си или живота си.

Рефлексологията незабележимо въздейства върху органите, жлезите и всяка част от тялото като стимулира рефлексните зони/точки върху стъпалата, ръцете, лицето и ушите.

В някои зони на тялото има хиляди нерви — само в стъпалата има 15000 нерви! Ето защо рефлексологията има така успокояващо и облекчаващо действие.

Много хора търсят успокоение като прекаляват с приятните неща, особено с храната и напитките, което в крайна сметка води до отрицателно въздействие върху здравето, и рефлексологията може чудесно да противодайства на вредното ни самоугаждане. Често преяждаме в резултат на напрежение и стрес.

Винаги когато се глезим с каквато и да било форма на релаксация, това ни предоставя усещането за ситост, чувстваме се обичани, заземени и с много по-добро усещане за това кои сме всъщност. Рефлексологията може също така да ни помогне в свалянето на килограмите и в правенето на по-добри избори относно начина си на живот. Като стимулираме посочените на схемата зони върху стъпалата си, ние директно въздействаме на жлезите, органите и нервната система и това ни помага да се чувстваме и да изглеждаме най-добре.

С помощта на палеца или показалеца си натискайте всяка от следните зони, посочени в схемата в продължение на пет секунди.

  1. Външната страна на палеца (зоната на хипоталамуса в мозъка) контролира апетита и жаждата.
  2. Средата на палеца (хипофизата или „главната жлеза”) стимулира и балансира секрецията на хормоните на всички други жлези.
  3. Долната част на палеца (щитовидната жлеза) регулира метаболизма.
  4. Слънчевият сплит/диафрагмата (точката в средата в долната част на табана на стъпалото) снижава стреса.
  5. Следващата точка в дясната част на вдлъбнатата част на стъпалото (надбъбречната жлеза) спомага поддържането на енергийни нива за горене на калориите.
  6. Стимулирането на уринарния тракт ще ви помогне да се освободите от задържането на течности.
  7. Точката почти в средата на стъпалото преди започването на петата (дебелото и тънките черва в храносмилателната система) стимулира тези органи за насърчаване на изхожданията и за облекчаване на подуването на стомаха

Практикувайки рефлексология вие ще откриете най-доброто си аз като по ред масажирате стъпалата си едно по едно.

инфо: zdravivsekiden.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.