Алуминиев клин на 11 000 години?

1

Загадъчният алуминиев клин е открит през 1974 г. на два километра източно от Аюд (Румъния). Артефактът е намерен на около 10 метра дълбочина, а до него имало две мастодонтски кости. На външен вид предметът приличал на глава на чук.

Съобщено е, че мистериозният алуминиев клин е занесен за анализ в археологическия институт в Клуж-Напока, където станало ясно, че артефактът е направен от алуминиева сплав, покрита с тънък оксиден слой, който свидетелства, че предметът със сигурност е на поне няколко века. Сплавта се състои от 12 различни елемента и съставлява 89% от цялата маса на клина.

2

Тук се крие и мистерията около клина – човечеството не е знаело за съществуването на алуминия до 1808 г., а металът не е произвеждан в промишлени количества чак до 1825 г. За обработване на алуминий е нужна температура от 1000°С. Заради факта, че алуминиевият клин е открит в същия слой както мастодонтските кости, учените са заключили, че възрастта му е поне 11 000 години.

Изказани са много мнения, че загадъчният артефакт е доказателство за посещение на Земята от извънземни в далечното минало. Според някои инженери клинът е подобен на „пета“, използваща се при кацането на космически апарати. Научното общество е на мнение, че алуминиевият клин е направен на Земята, но предназначението му не е изяснено.

3

Всъщност не съществува много информация относно произхода и начина на направа на мистериозния алуминиев клин. В момента дори не е ясно къде се намира, но за щастие съществуват снимки, доказващи факта, че е наложително сериозно преразглеждане на общоприетата версия за произхода и възрастта на човечеството.

инфо: drevnite.com

Вижте още: 

ДРЕВЕН КОД ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.