Американците на Луната били преследвани от НЛО

Миналата седмица руснаците събираха пари за орбитален апарат, който да снима прословутите американски стъпки на Луната и всичко човешко, което вече сме успели да оставим на земния спътник.

С други думи, руските хора искат с очите си да се убедят, че янките наистина са били там.

Засегната от съмненията, НАСА побърза да пусне архив с всички снимки, направени от мисиите „Аполо“.

“Аполо 15″

Историческите снимки от американските лунни експедиции въодушевиха виртуалните археолози и им дадоха допълнителен материал за изучаване.  И ентусиастите не закъсняха да открият многобройни НЛО, които дебнат астронавтите.

Резултатите – многобройни аномалии, открити на архивните снимки – продължават да валят.

Ето снимка, направена от повърхността на Луната от някой от екипажа на “Аполо 15″. На нея се вижда НЛО.

Трудно е просто така да се забележи обектът – трябва човек да се вгледа по-внимателно и да увеличи снимката. Този труд си е направил виртуален археолог, криещ се зад ника Streetcap1.

1

НЛО е попаднало в кадъра на астронавт, снимал околностите.

2

Увеличеното НЛО

Екипажът на „Аполо 15“ извършва четвъртото кацане на нашия естествен спътник през август 1971 година. Снимката е направена или от спускаемия „Фалкон“, или от лунохода, с който астронавтите се разхождали три дни.

Може да се предположи, че НЛО-то е корабът „Индевър“, намиращ се на орбита. Но той изглежда по-различно от тайнствения обект, който се състои от няколко сфери.

3

ака е изглеждал „Индевър“, останал на орбита – не прилича на НЛО-то.

Известно е, че астронавтите са пуснали неголям изкуствен спътник от борда на кораба. Едва ли той би могъл да се забележи и да се снима от повърхността поради малките си размери.

Сферите на въпросното НЛО му придават известно сходство със съветската автоматична станция “Луна-16″, извършила меко кацане и събрала лунен грунт (101 грама), след което се върнала на Земята. Но това било през септември 1970-а – година преди полета на „Аполо 15“. С други думи, не е ясно що за обект е изникнал над лунния хоризонт.

4
Morkadis

Съветската станция „Луна-16“ прилича на обекта, заснет от американците, но тя летяла година по-рано.

“Аполо 16″

Сферични елементи се намират и у НЛО, заснето от екипажа на „Аполо 16“ – експедиция, при която американците за пети път кацнали на Луната. Това било през април 1972 г.

Видели ли са астронавтите странния обект? И до днес не е известно. От НАСА няма коментари по този въпрос и не е имало. На този факт виртуалните археолози много се чудят. И не само те.

5

Обектът, заснет от екипажа на „Аполо 16“.

6

Увеличеното НЛО също прилича на съветската станция.

“Аполо 17″

НЛО се намерило и на снимка, доставена на Земята от екипажа на „Аполо 17“ – последната от кацалите на Луната. Обектът сякаш е включил двигатели, разположени триъгълно. Те сияят със синкава светлина.

И ако НЛО-тата, заснети по време на четвъртата и петата експедиция си приличат, то шестата е запечатала нещо съвсем различно.

7

НЛО-то, заснето от екипажа на „Аполо 17“.

8

Увеличеното НЛО.

Живи същества ли са това?

Огромният архив на НАСА включва всички снимки, направени на лунната повърхност от „Аполо“, както и други от пътешествието към Луната и обратно.

Резолюцията, според твърденията на НАСА, не е променяна и снимките не са обработвани, показвайки именно това, с което астронавтите са се сблъскали при полетите.

Едно от тези изображения, направено от екипажа на „Аполо 8“, е привлякло вниманието на човек, подвизаващ се под псевдонима Sjaan.

Ето изображения на няколко неизвестни обекта от Космоса.

9

10

1

Първият обект заприличал на човека на гигантско живо същество, с други думи – на нещо като жив организъм.

Според уфолозите подобни изображения не само са доказателство, че животът съществува в космическото пространство, но и че извънземните организми като този на снимката обитават всяко ъгълче на Вселената.

Може би и вие ще си откриете някое НЛО на снимките от „Аполо“ – можете да ги разгледате в Project Apollo Archive.

Вместо коментар

„Това не беше нашият кораб!“

Тези думи на Едуин Олдрин, втория човек на Луната, са чути от милиони хора, гледали екраните на допотопните черно-бели телевизори и следили пътешествието на „Аполо 11“ през 1969 година.

„Къде е S-IVB?“ питали астронавтите базата в Хюстън. Те се интересували от ускорителната трета степен, която насочвала кораба към Луната и след известно време трябвало да падне върху нея.

„S-IVB е на около 11 000 километра“, отговорили след няколко минути от Земята.

Привидно астронавтите просто се интересували от информация, необходима им за ориентация в пространството. Но нещата били съвсем различни.

„В илюминатора виждахме, че на известно разстояние от нас се намира голям обект – разказал преди няколко години Едуин Олдрин, кацнал на Луната заедно с Нийл Армстронг. – Той имаше пръстеновидна форма и се движеше по елипсоидна траектория. Колинс (Майкъл Колинс, пилот на командния модул – б.р.) реши по-добре да го разгледа в телескопа. И наистина – това не беше нашият кораб.“

А след отговора от Земята станало ясно, че това не е и S-IVB.

Астронавтите решили да не съобщават в базата за видяното, а да го разкажат чак след връщането си, на секретен брифинг.

„Какво трябваше да направим? – попитал Олдрин. – Да крещим: „Момчета, някакъв обект се движи странично от нас, а вие в Хюстън не знаете какво се случва?“ Страхувахме се, че някой може да поиска прекратяване на мисията. Затова решихме просто да разберем къде в този момент се намира S-IVB.“

Доктор Дейвид Бейкър, който по това време бил главен научен ръководител на лунната мисия, потвърдил разказа на астронавтите. И на свой ред допълнил, че след връщането на Земята ги приел президентът Ричард Никсън на борда на самолетоносача „Хорнет“, на който било докладвано всичко. Тогава било взето решение да не се разгласяват скандалните сведения. В НАСА получили от астронавтите дума да мълчат.

„Много специалисти от НАСА са убедени, че НЛО съществуват – обяснил Бейкър. – И това е главната причина агенцията да започне да провежда още по-строга политика на секретност. Истината е, че никой така и не успя да изясни що за обект са наблюдавали от борда на „Аполо 11“.

2

Мястото на кацане на „Аполо 11“. Снимката е направена от сондата Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) от височина 25 километра.

3

А това е кратерът, към който вървели Армстронг и Олдрин. Интересни са сенките откъм кратера и астронавта. От колко ли места идва светлина?

Астронавтите, естествено, заснели НЛО-то, което видели при полета към Луната. Но лентата с „аномалията“ изчезнала по тайнствен начин – от 700 снимки, съхранявани в националните архиви, са останали само две. Но дори и те не може да се видят в оригинал и без цензура.

А единственият проектор също изчезнал от лабораторията (Goddard Space Flight Center’s Data Evaluation Lab) след нейното ликвидиране.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ПОТУЛЕНАТА ИСТИНА ЗА ОТКРИТИЯТА НА ЛУНАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.