Астрономи твърдят, че са открили гигантски извънземни „мегаструктури“

космос

Подобно странно струпване на обекти в Космоса би било нещо, което ще очаквате да бъде построено от извънземна цивилизация, твърдят астрономите.

Джейсън Райт от университета „Пен Стейт“ много скоро ще публикува своя доклад върху „странната“ звездна система. В него той твърди, че въпросните обекти най-вероятно са „рояк от мегаструктури“.

„Бях впечатлен от странния им вид – казва Райт пред „Атлантик“ – Извънземните трябва винаги да са една от последните хипотези. Това обаче изглежда като нещо, което бихте очаквали да бъде построено от извънземна цивилизация.“

Звездата KIC 8462852 се намира точно над Млечния път – между съзвездията Лебед и Лира. За първи път тя привлича вниманието на астрономите през 2009 г., когато космическият телескоп „Кеплер“ я разпознава като потенциален обект, около който се намират подобни на Земята планети.

KIC 8462852 обаче излъчва особено странна светлина, която няма нищо общо със тази на звездите, които „Кеплер“ се опитва да открие.

„Не сме виждали друга подобна звезда. Наистина е странно – казва Табета Бояжиан от „Йейл“. – Първоначално си мислехме, че данните ни са грешни, но накрая всичко се оказа точно.“

Анализаторите твърдят, че звездата е „интересна“ и „странна“ , тъй като е обградена от материя в много близка формация. Тя наподобява на останките, които обгръщат една млада звезда (точно както е било с нашето Слънце, преди да се образуват планетите). KIC 8462852 обаче не е млада и тези „останки“ най-вероятно са се позиционирали около нея съвсем скоро. В противен случай гравитацията е щяла да ги струпа на едно място или самата звезда е щяла да ги погълне.

Бояжиан наскоро публикува нов труд, в който се опитва да разгледа всички възможни обяснения за обектите около звездата. Според нея от всички има какво още да се иска, с изключение на едно – че друга звезда е привлякла множество комети, близо до KIC 8462852. Но дори и подобен сценарии би изисквал едно доста невероятно и случайно стечение на обстоятелствата.

Именно тогава се намесват Джейсън Райт и неговият колега Андрю Симиън – директор на SETI. Сега екипът разглежда доста сериозно вероятността тези обекти да са построени от интелигентни същества.

Тримата астрономи искат да насочат радио чиния към звездата, за да търсят радио вълни, които се асоциират с технологична активност. Първите наблюдения могат да се случат най-рано през януари.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

УФОЛОГ ПОКАЗА СНИМКИ НА ИЗВЪНЗЕМНИ, ОТКРИТИ В РОЗУЕЛ (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.