Българското куче Хачико и неговата история

1

Почти всички сме чували трогателната история на Хачико – кучето, което всеки ден чакало своя стопанин на гарата да се върне от работа и продължило да го чака дори и след смъртта му.

Кучето от снимката е редовен пътник в един от автобусите в София и мнозина са го виждали да слиза и да се качва на точно определни спирки всеки път.

Когато вратите на автобуса се отворят, кучето изчаква всички и чак след това се качва. Винаги сяда на едно и също място в задната част на автобуса и се вози няколко спирки, докато не дойде време да слиза.

Един от любопитните пътници, коментирал под снимката във Фейсбук, сподели, че решил да го последва, след като вече го виждал за четвърти пореден път. След няколко минути и две пресечки, кучето се озовало зад един блок в края на Студентски град, където го чакал стопанина му – бездомен мъж на средна възраст. Човекът дал храна на кучето, изчакал го да се нахрани и заедно тръгнали по улицата надолу.

Според пътниците на автобуса няма място, няма животно на този свят, което да отива на място, а не при човек. Те смятат, че кучето носи радост на двама ду̀ши и по някаква причина то трябва да е и на двете места.

Каква е истинската история на кучето, само градска легенда ли е това, къде отива всеки ден и помага ли на някого… за сега остава мистерия, точно като по филмите и сигурни сме, че като на кино има своето невероятно обяснение.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

НА 8 МАРТ ПРЕДИ 80 ГОДИНИ УМИРА КУЧЕТО ХАЧИКО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.