Вашето тяло има тези свръхестествени способности

Може да ви звучи невероятно, но тялото ви притежава няколко свръхестествени способности, чрез които може само да предсказва бъдещето си. Тези умения не се появяват на съзнателно ниво, а на подсъзнателно, заради което трябва да се тълкуват.

Тялото ви предсказва времето

Ако ставите ви скърцат, болят ви или се схващат, най-вероятно в следващите дни времето ще се влоши. Тази връзка между организма ни и условията навън се появява заради падането на атмосферното налягане, което предизвиква и спад на течностите в тялото. По тази причина и започване да усещаме болки в ставите.

Тялото ви предсказва бъдещето

Бъдещето наистина може да се предсказва, но не съзнателно, а като следите спонтанните си емоции, известни като интуиция. Изследване е доказало тази теория преди време, като показваше серия от снимки на предварително избрани участници. Някои от фотографиите са били неутрални, а други – лични, целящи да предизвикат емоционална реакция. Проучването е доказало, че секунди, преди да се представят личните снимки, сърдечният ритъм на участниците се ускорявал.

Тялото ви показва кога сте влюбени

Достатъчно е само да погледнете в очите човека, в когото сте влюбени, и той веднага ще разбере за чувствата ви, защото зениците ви ще се разширят. Тази реакция се задейства от нервната система и е спонтанна. Винаги, когато погледнем нещо, което ни харесва, очите ни ще ни издадат.

Тялото ви има физическа суперсила

Вероятно сте чували, че всяка майка може да стане неестествено силна, когато детето ѝ е в опасност и дори може да вдигне с голи ръце цяла кола. Това е така, защото в стресова ситуация тялото освобождава големи количества адреналин. Хормонът ускорява пулса и дишането, а храносмилателната система спира работа. Така мускулите става много по-силни и за нула време придобиваме суперсила.

Ушите ви също могат да виждат

Когато загубите едно от петте си сетива, друго се засилва. Подобна връзка е установена между зрението и слуха и слепите хора имат много по-изострен слух от тези, които могат да виждат. Това им позволява да водят относително нормален начин на живот, а най-известен е случаят на Даниел Киш, който въпреки слепотата си е професионален планински велосипедист.

Може да виждате на забавен каданс

Ефектът Bullet time или виждане на забавен каданс позволява да визуализирате едно действие до най-малката подробност, защото всичко около вас се случва твърде бавно. Това е реакция на мозъка, която се отключва при силна тревога. Тогава човек започва да мисли много по-бързо, а действията около него да му се струват твърде бавни.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Човешкото тяло е проекция на съзнанието

14 трика, с които да повлияете на тялото си

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Едно доказателство за еволюцията, което можете да откриете у собственото си тяло

Езикът на тялото: дребните жестове, които издават много

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.