Вижте защо трябва да поставите огледало в трапезарията

Ново проучване установи, че поставянето на огледало в трапезарията или кухнята може да повлияе върху количеството, което ще изядете, т.е. може да ви помогне да отслабнете.

Изследователи от университета Корнел са стигнали до заключението, че консумацията на нездравословна храна пред огледало влияе върху вкуса й. А, именно, става неприятна.

Било проведено проучване, включващо 185 студенти. Те избирали между шоколадови торти и плодови салати, а след това половината от тях яли в стая с огледало, а другата половина в стая без огледало.

Те оценили вкуса на храната. Онези, които изяли тортата пред огледало, се насладили по-малко на вкуса й от тези, които я изяли в друга стая.

От друга страна, при студентите, които избрали плодовата салата, нямало разлика в оценката на вкуса.

Оглеждането в огледало не показва на хората само как изглеждат. То им позволява обективно да се възприемат и да съдят за себе си по начин, по който ги виждат другите хора – обявил един от учените.

С други думи, оглеждането в огледало, докато се хранитe с нездравословна храна, води до неудобството, причинено от вкоренените социални стандарти (в случая захарта е лоша за здравето).

Следователно учените смятат, че в огледалото се крие тайната за по-здравословна диета.

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Никога не правете това с огледалото, ще ви донесе нещастие

Защо не бива да спим срещу огледалото?

Защитете дома си от крадци с помощта на огледало!

Огледалото отразява, но и поглъща енергия

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.