Вижте най-дивите и красиви места в Русия!

Снимка: pochivkablitz.bg

Каньони, вулкани, езера и плата изобилстват в най-голямата страна в света

Представяме най-запомнящите се и красиви кътчета на картата на Русия, до които кракът на човек не е стигнал, поради което те са запазили първоначалния си вид.

Снимка: pochivkablitz.bg

Платото Путорана в Красноярска територия, Сибир

Платото Путорана е истинска пустиня. Каньоните, езерата, реките и странните равни плоски планини са образувани от лава от вулкан, изригнал преди 250 милиона години. До платото можете да стигнете само с моторни лодки по езера и реки.

Снимка: pochivkablitz.bg

Нос Дежнев, област Чукотка, Далечен изток

Най-източната точка на Русия, нос Дежнев, е кръстен на Семен Дежнев, казашки изследовател, който плавал през Беринговия проток през 1648 г., откривайки Америка като отделен континент.

Това е мрачно, красиво, сиво-синьо място с високи скали и плажове, осеяни с китови кости. Малко признаци на човешко обитаване включват малкото село Чукти, праисторическо ескимоско гробище и две 400-годишни селища с жилища от камък и китова кост.

Снимка: pochivkablitz.bg

Инзерните зъбни колела, Башкортостан

Зъбните колела са една от най-красивите планински вериги в Башкирия. Подобно на огромен дракон, дебнещ в тайгата, те се простират от север на юг на дължина от седем километра. Най-високата точка на билото се издига на височина от 1161 метра.

Склоновете и върховете на билото са покрити с гъста смесена гора, от мрака на която се издигат остри заострени скали, отклонения и стръмни стени, несравними по своята красота и недостъпност. Няма, страховита вечност и тъпа тишина, нарушена само от ръмженето на гладни мечки.

Тофалария – исторически и културен регион в района на Иркутск, Сибир

Morkadis

Тофалария е дъждовна, мъглива, непроходима земя от тайгови гори, дълбоки каньони, бързи реки и потоци.

Снимка: pochivkablitz.bg

Чарски пясъци, Забайкалска територия, Далечен Изток

Това е пясъчна пустиня, заобиколена от тайга, насред зимен пейзаж, със снежна планинска верига на хоризонта. Смята се, че пустинята е образувана от утайките на пресъхнало езеро от ледниковата епоха.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Вижте най-страшните летища в Русия!

Лешукония е най-дивото място в Русия, където законите не работят

Тайните секретни градове на Русия

Места в Русия, свързани с мистична сила

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.