Виж коя е твоята икона-закрилник според датата на раждане

икона

Иконата пазител на всеки от нас се определя от датата на раждане. Денят, в който сме се появили на бял свят, е съдбоносен и спрямо религията, той определя кой ще бъде нашият ангел пазител.

Ако искате да сте щастливи и всичко в живота ви да върви като по вода, вижте кой светец ви закриля. След това скоростно се сдобийте с негова икона. Когато тя е в дома ви, трудностите ще ви заобикалят отдалеч.

Ето коя е вашата икона-закрилница според датата, в която сте родени.

22 декември – 20 януари. Св. Силвестър и Серафим

Освен това е добре да се сдобиете и с православната икона на Божията майка. Пред иконите отправяйте молитвите за честност, истина, сърдечна радост и любов към всичко и всеки. Те ще ви помогнат в изконния човешки стремеж за духовното и физическото изцеление.

21 януари – 20 февруари. Св. Кирил и Атанасий

Както и при редица други, те са най-мощни заедно с икона на Божията Майка.

21 февруари – 20 март. Милентий от Антиохия и Свети Алексий

Ангели-пазители на родените през този период са Милентий от Антиохия и Свети Алексий. Иконата на Иберийската Богородица се смята за иконата-пазителка. Образът ѝ дава шанс на хората да се покаят за греховете си. Смята се, че тя помага на хора с умствени и телесни заболявания.

21 Март – 20 май. Евангелист Йоан, Свети Стефан и Тамара

Иконата Споручница грешних, като и техните ангели-пазители – евангелист Йоан, Свети Стефан и Тамара. Хората се обръщат към тази икона, когато търсят духовно прозрение, начин да се отърват от мъките и тежките заболявания.

21 май – 21 юни. Светиите Алексей и Константин

Родените през този период се покровителстват от светиите Алексей и Константин. В дома си трябва да имат иконите на Божията майка, Взискание мертвих и Ноемалима купина.

22 юни – 22 юли. Св. Кирил е техен защитник

Най-ползотворни са молитвите пред него и пред Божията Майка. Тя помага при търсенето на решения в трудни моменти, както и излекуването на болести. Иконата ѝ се поставя и в детската стая – така Божията майка се грижи за бебето.

23 юли – 23 август. Илия Пророкът и Свети Николай

Те пазят родените в този период. Иконата за закрила на благословената Богородица пък е тяхна пазителка. Тя пази от болести и злини и носи благодат.

24 август – 23 септември. Светиите Александър, Йоан и Павел

Молбите си трябва да отправят пред икона Страст на Покровителя.

24 Септември – 23 октомври. Свети Сергей

Техен закрилник е иконата на патрона на Въздвижение на Светия кръст.

24 октомври – 22 ноември. Богородица

Всяка икона на Йерусалимската Божия Майка и Скоропослушница защитава хората, родени в периода. Ангел-пазител на тези хора е Свети Павел.

23 ноември – 21 декември. Светиите Николай, Сава и Варвара

Техни закрилници са иконите на Богородица и Знамение се считат за закрилници.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Какъв е ключът на името ти и какво казва той за теб

Имената, които носят тежка съдба на притежателите си

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Дънов ни съветва как да кръстим децата си, за да са щастливи! Вижте тайните на имената!

Легендите за църквата в село Добърско

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.