Вимана – мит или реалност?

 вимана

Според много предания и легенди древните народи умеели да летят със специални летателни апарати, наречени вимани. За това разказват не само легендите, но са открити и артефакти при археологически разкопки.

В Индия, през 1875 година , в един от храмовете е открит античен трактат „Виманика Шастра”, написан от Бхараваджи Мъдрия. Трактата е от четвърти век преди новата ера и се базира на много по ранни текстове.

В трактата се дава описание на необикновени летателни машини от античността , наподобяващи съвременните ракети. Според автора, божествените небесни колесници били направени изключително здрави и нищо не можело да им причини повреда. Някои от тези антични летателни машини ставали невидими, тъй като имали способността да поглъщат слънчевите лъчи или да се обвиват с газ.

Авторът на трактата нарича тези летателни апарати вимани т.е. летящи колесници. Според него те излитали вертикално нагоре и можели да стоят във въздуха, подобно на съвременните вертолети. За да се задвижи, виманите употребявали някаква неизвестна течност, която била използвана като гориво.

Трактата „Виманика Шастра”дава съвети на хората, как правилно да използват виманите. Описват се начини за превключване на двигателя как от един вид енергия, например слънчева, да се премине на друг вид енергия.

Платон също споменава виманите в своите писания за Атлантида.

Много рисунки, оставени от древни племена свидетелстват, че те са познавали виманите. Изобразявали са летателни апарати и хора, които ги управляват. При различни разкопки по целия свят са откривани статуетки на хора със скафандри. Те са намерени на различни места , но си приличат.

Съществуват твърдения, че някои рисунки в пещерата Магура доказват , че старобългарите също добре са познавали непосредствения космос, та даже са пътували из него. Но дали са познавали виманите, категорични доказателства до сега не са открити. Най-безусловно доказателство би било да се открие такъв летателен апарат или дори някаква част от него, но това е доста сложна задача и досега никой не се е заел с нея. Така, че конкретни доказателства няма , има само предположения и догадки.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

ЗА НЛО СЕ Е СПОМЕНАВАЛО ОЩЕ В ДРЕВНИТЕ ИНДИЙСКИ ТЕКСТОВЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.