Вирусолог: Хората ще изчезнат след 100 години

4

Австралийския вирусолог професор Франк Фенер твърди, че от хората няма да остане и следа след 100 години. Като причина за изчезване на човечеството, ученът посочва пренаселването на Земята и климатичните промени.Според публикация в списание „Ню сайънтист“, хипотезата на Франк Фенър се поддържа и от някои други специалисти – климатолози, които виждат опасността: драстични изменения в климата.

Експертът стои в основата на повечето проучвания около едрата шарка и е сигурен, че природата ни е прекалено засегната, а растящото население няма как да се контролира, като това в крайна сметка ще доведе до изчезването на хората.

Човечеството няма да се справи с демографския бум и ще има нужда от повече природни ресурси, за да оцелее. Наред с хората обаче ще изчезнат и други животински видове.

Според Фенер на този етап няма какво да се направи, за да се предотврати фаталната прогноза. Индустриализацията е прекалено напреднала и е много по-вероятно тя да унищожи Земята, отколкото сблъсък с комета или нова ледена епоха.

Професорът добавя, че вече сме свидетели на първите фази от климатичните промени, които ще предизвикат Апокалипсиса след 100 години.

Ще преживеем същата съдба като хората от Великденските острови. Повече хора означава по-малко ресурси, ще има повече войни за храна – казва в заключението си знаменития учен.

Великденските острови, които са известни на повечето хора с огромните си каменни статуи, преди години са преживели пренаселване.

Полинезийците се нанесли там и започнали да увеличат своя брой. В началото това ставало бавно, но след известно време хората станали прекалено много, за да се изхранват с природните ресурси.

В началото XVII век цивилизацията им започнала да изчезва, а до XIX век от коренното население на Великденските острови почти не останал човек.

Еволюционният биолог Джаред Даймънд смята, че случилото се преди векове на тихоокеанския остров доста наподобява това, което може да ни се случи, ако Земята се пренасели. Въпреки това Даймънд вярва, че това все още може да се промени.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

АКО ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЗЕМЯТА…

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.