Удря ни мощна магнитна буря

буряМощна магнитна буря започна на Земята, в следствие на коронално изригване на Слънцето с изхвърляне на слънчева плазма. Короналното изхвърляне на маса на Слънцето е фиксирано във вторник в 11:24 ч. българско време. Скоростта на облака плазма е около 917 километра в секунда, което е обичайната скорост за такива изхвърляния. Както се очаква, след около три дни то може да достигне Земята и да предизвика магнитна буря.

 Още сега Центърът за прогноза на космическото време към Националното управление на океанските и атмосферни изследвания на САЩ (NOAA) съобщава за изменения в околностите на Земята – концентрацията на протони в околоземното пространство започва да расте, а индексът на геомагнитните смущения – Kp, е нараснал до ниво 4.


Магнитните бури могат да причинят умора и главоболие. По-чувствителните хора изпитват неразположение.

Според лекарите, младежите и тези, които спортуват, са по-слабо чувствителни към тези смущения.Най-често магнитните бури засягат хората с проблеми в сърдечносъдовата система. Те се отразяват негативно и на храносмилателната и нервната система.

инфо: http://pik.bg

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.