ВМС и ВВС на САЩ започват борба с НЛО

САЩ разработват специални инструкции за офицерите на флота в случай, че забележат неидентифицирани летящи обекти – НЛО, съобщава „Политико“, позовавайки се на изявление на американския флот.

Отбелязва се, че през последните години в САЩ се наблюдава появата на неразрешени и неидентифицирани летящи обекти във въздушното пространство над военните бази. Сега пилотите и другите офицери на Военноморските сили ще бъдат задължени официално да докладват за всички забелязани летателни апарати.

„Като част от тези усилия военноморските сили подобряват и формализират процеса, чрез който докладите за подобни предполагаеми прониквания се предават на компетентните органи“, се казва в доклада. Подчертава се, че се разработва нова форма за докладване на срещи с НЛО. Съобщава се, че по-рано в САЩ отново е видяно НЛО близо до военна база.

Службата съобщава, че са предоставени поредица от брифинги от висши военнослужещи от военноморското разузнаване, както и от авиатори, които съобщават за опасности в авиационната безопасност.

По-рано недекларираният ход е в отговор на поредица от наблюдения на неизвестни, силно напреднали самолети, които нарушават стачките на военноморските сили и други чувствителни военни формирования и съоръжения.

„Има редица съобщения за неоторизирани и/или неидентифицирани въздухоплавателни средства, влизащи в различни контролирани от военните зони и определени въздушни пространства през последните години. Военноморските сили и ВВС приемат тези доклади много сериозно и проучват всеки доклад“, каза коментират военните в отговор на въпроси от „Политико“.

„Като част от тези усилия военноморските сили актуализират и формализират процеса, чрез който до компетентните органи могат да се правят доклади за подобни предполагаеми нахлувания. Новото послание към флота, което ще уточни стъпките за докладване, е все още чернова.“

За да бъде ясно, ВМС не одобряват идеята, че техни моряци са срещали извънземни космически кораби, но се признава, че е имало достатъчно странни въздушни наблюдения от надежден и добре обучен военен персонал, че те трябва да бъдат записани в официалния регистър и изучени – вместо да бъдат отхвърляни като някакъв причудлив феномен от сферата на научната фантастика.

Крис Мелън, бивш служител на разузнаването в Пентагона и бивш служител на Комитета за разузнаване на Сената, заяви, че създаването на по-формално средство за докладване на онова, което военните сега наричат ​​“необясними въздушни явления – НВЯ“, а не „неидентифицирани летящи обекти“ – ще бъде промяна.

„В момента имаме ситуация, в която НЛО и НВЯ се третират като аномалии, които трябва да бъдат игнорирани, а не аномалии, които трябва да бъдат проучени. Имаме системи, които изключват тази информация и я изхвърлят“, обяснява той.

„В много случаи военният персонал не знае какво да прави с тази информация – като сателитни данни или радар, когато вижда нещо което стига Мах 3. Сега те ще изхвърлят данните, защото това не е традиционен самолет или ракета.“

Развитието идва на фона на нарастващия интерес от страна на членовете на Конгреса след разкрития на „Политико“ и „Ню Йорк Таймс“ в края на 2017 г., че Пентагонът е създал специален офис в Агенцията за разузнаване на отбраната, за да проучи НВЯ при настояване на няколко сенатора, които тайно заделят бюджет за това.

Тази служба е похарчила около 25 милиона долара за провеждане на серия от технически проучвания и оценка на многобройни необясними нахлувания, включително и тази, която продължава няколко дни с участието на ударната група на самолетоносача USS Nimitz през 2004 г.

В този случай, неидентифициран апарат е маневрирал около изтребители на ВМС, като лети по начини, които изглежда се противопоставят на законите на познатата физика.

Службата за разследване на НЛО на Пентагона, известна като „Усъвършенствана програма за идентифициране на аерокосмическа заплаха“ е спряна през 2012 г. Но вече повече депутати задават въпроси, съобщава ВМС.

„В отговор на искания за информация от членове и служители на Конгреса, служители на Военноморските сили предоставиха поредица от брифинги от високопоставени служители на военноморското разузнаване, както и от авиатори, които съобщиха за опасности за авиационната безопасност“, се казва в изявлението.

Военноморските сили отказват да идентифицират кой е информиран, нито биха предоставили повече подробности за насоките за докладване, които се изготвят за флота.

Застъпниците за третиране на такива наблюдения като потенциална заплаха за националната сигурност отдавна критикуват военните лидериза това, че придават на феномена относително малко внимание и за насърчаване на култура, в която персоналът смята, че говоренето за това може да навреди на тяхната кариера.

Луис Елизондо, бивш служител на Пентагона, който ръководи така наречения офис на ААТИП, се оплаква, след като се оттегля от държавната служба, че подходът на Пентагона към тези неидентифицирани апарати е прекалено слаб.

„Ако сте на оживено летище и виждате нещо, то би трябвало все пак да кажете нещо. С нашите собствени военни е обратното: Ако виждаш нещо, не казвай нищо“, обяснява той.

Той допълва, че тъй като тези мистериозни апарати „нямат номер на опашката или флаг (а в някои случаи нямат дори опашка), това е важно. Какво се случва след пет години, ако се окаже, че това са изключително напреднали руски самолети“.

Елизондо ще бъде включен в предстояща документална поредица за разследвания на НЛО от страна на Пентагона, които той наблюдава.

инфо: news.bg

Вижте още:

Истината за НЛО и извънземните не може повече да бъде прикривана!

Среща с НЛО е била описана от Паисий Хилендарски

Сваленото НЛО, ангелите на Монс и други загадки от Първата световна

Хакерът, който открадна истината за НЛО от НАСА и Пентагона

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.