Гугъл засне огромен пентаграм в Казахстан (видео)

пВ продължение на години учени, читатели и любопитни международни наблюдатели се питат какво представлява гигантски пентаграм, видим чрез Google Earth на територията на Казахстан, пише „Мениджър Нюз“.

Районът, където колосалната звезда в кръг, обозрима само от Космоса, се очертава, е изпълнен с археологически обекти и не е населен. Най-близкият до него град е Лисаковск, разположен на 20 км в източна посока. Всички тези обстоятелства подхранват множество теории на конспирациите. Загадъчната форма отдавна е асоциирана с окултни движения. Мнозина се питат дали мястото не е било център на сатанистки ритуали.

Американският научнопопулярен сайт LiveScience хвърля светлина върху мистерията. Отговорът, както най-често се случва, е прозаичен. Представител на сайта разговаря с казахстанския археолог Ема Усманова, която има дългогодишен опит в проучването на района.


Тя обяснява, че от Google Earth се виждат очертанията на гигантски парк, чиито улици и алеи някога са били замислени под формата на петолъчката, символ на СССР. Занемаряването на района след рухването на Съюза е довело до обрастване с гъста растителност и дървета. Очертанията на започнатия проект за парк обаче остават, привличайки любопитните погледи на света. Вече всеки може да надникне в чужбина от Космоса, използвайки компютър.

За привържениците на теориите на заговорите и върлите противници на изпратения в историята социализъм, това огромно съоръжение е потвърждение, че наистина в бившия СССР са призовавали Сатаната и там е неговото леговище.

инфо: http://www.obekti.bg и http://www.chudesa.net/

Последвайте ни във Facebook

8 коментара
  1. Анонимен 11 години ago
    • Mariya Doncheva 11 години ago
  2. Анонимен 11 години ago
  3. ИВАНКА ЧОБАНОВА 11 години ago
  4. Анонимен 11 години ago
  5. Teo Ovcharoff 11 години ago
  6. slyyy 10 години ago
  7. гого 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.