Гугъл засне огромен пентаграм в Казахстан (видео)

пВ продължение на години учени, читатели и любопитни международни наблюдатели се питат какво представлява гигантски пентаграм, видим чрез Google Earth на територията на Казахстан, пише „Мениджър Нюз“.

Районът, където колосалната звезда в кръг, обозрима само от Космоса, се очертава, е изпълнен с археологически обекти и не е населен. Най-близкият до него град е Лисаковск, разположен на 20 км в източна посока. Всички тези обстоятелства подхранват множество теории на конспирациите. Загадъчната форма отдавна е асоциирана с окултни движения. Мнозина се питат дали мястото не е било център на сатанистки ритуали.

Американският научнопопулярен сайт LiveScience хвърля светлина върху мистерията. Отговорът, както най-често се случва, е прозаичен. Представител на сайта разговаря с казахстанския археолог Ема Усманова, която има дългогодишен опит в проучването на района.


Тя обяснява, че от Google Earth се виждат очертанията на гигантски парк, чиито улици и алеи някога са били замислени под формата на петолъчката, символ на СССР. Занемаряването на района след рухването на Съюза е довело до обрастване с гъста растителност и дървета. Очертанията на започнатия проект за парк обаче остават, привличайки любопитните погледи на света. Вече всеки може да надникне в чужбина от Космоса, използвайки компютър.

За привържениците на теориите на заговорите и върлите противници на изпратения в историята социализъм, това огромно съоръжение е потвърждение, че наистина в бившия СССР са призовавали Сатаната и там е неговото леговище.

инфо: http://www.obekti.bg и http://www.chudesa.net/

Последвайте ни във Facebook

8 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
    • Mariya Doncheva 10 години ago
  2. Анонимен 10 години ago
  3. ИВАНКА ЧОБАНОВА 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. Teo Ovcharoff 10 години ago
  6. slyyy 9 години ago
  7. гого 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.