В Бермудския триъгълник се появи кораб, изчезнал преди 90 години

бермудски

На сутринта на 18 май 2015 г. бреговата на Куба заяви, че е намерен кораб без екипаж. Предполага се, че този кораб е SS. Cotopaxi, който изчезва във водите на Бермудския триъгълник през декември 1925 г.

Кубинските власти са забелязали този кораб още на 16-ти май 2015 г., когато той внезапно се появил в зона, която е забранена за навигация, на запад от Хавана.

След многобройни неуспешни опити да се свържат с екипажа, били мобилизирани три патрулни катери, които да стигнат до мистериозния кораб.

Когато катерите стигнали до зоната за обстрел, екипажите им били доста изненадани от това, че корабът е много стар, построен преди 100 година и е регистриран като Котопакси. В допълнение, корабът бил достатъчно известен като легенда на Бермудския триъгълник.

На борда на кораба нямало никой, а вътрешността му изглеждала така, сякаш е бил изоставен в продължение на десетилетия. Всичко показва, че това вероятно е същият SS. Cotopaxi, мистериозно изчезнал през 1925.

При подробна проверка на плавателния съд е бил открит дневник на капитана, който по това време е служил в Clinchfield Navigation Company, чиято собственост е SS. Cotopaxi.

Дневникът не подсказва какво всъщност се е случило с кораба преди 90 години. Кубинският експерт Rodolfo Cruz вярва, че дневникът е автентичен. Този документ съдържа ценна информация за ежедневието на екипажа, както и доклади за много интересни подробности, регистрирани преди датата на изчезването на кораба – 1 декември 1925 г.

На 29 ноември 1925 г. SS. Cotopaxi напуснал пристанището в Чарлстън, Южна Каролина, за да пътува за Хавана. На борда имало екипаж от 32 моряци, командван от капитан Meyer. Корабът е трябвало да достави до столицата на Куба 2 340 тона въглища.

Два дни след това корабът изчезва и за него не се знае нищо през следващите 90 години. Заместник-председателят на Съвета на министрите, генерал Abelardo Colome каза, че кубинските власти ще разследват и ще се опитат да разкрият мистерията, която заобикаля изчезването и появата на мистериозния кораб.

Бермудският триъгълник обхваща района между Маями, Пуерто Рико и Бермудските острови. Известно е, че в района са изчезнали при мистериозни обстоятелства десетки кораби и самолети.

Затова появата на мистериозния SS. Cotopaxi предизвика голям интерес в научните среди.

инфо: bg.checkonline4you.com

Вижте още:

СВЪРЗАНИ ЛИ СА АТЛАНТИТЕ С БЕРМУДСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.