Гениални учени, изумили света със странните си привички

тесла

Великите умове, останали в историята, много често са се отличавали не само с гениалност, но и на редица странни привички. Вижте няколко изследователи, които човечеството ще запомни като големи особняци.

Бъкминстър Фулър (1895 – 1983)

Този човек ще бъде запомнен като архитект и баща на редица футуристични идеи за автомобили и сгради. На него трябва да благодарим и за термина синергетика. Странността на Фулър се състои в начина му на възприемане на времето. Той постоянно се опасявал, че то никога не стига и спял само по два часа дневно. Освен това носел по няколко часовника на ръката, настроени според различни времеви зони.

Никола Тесла (1856 – 1943)

Известен физик, електромашинен инженер, прочул се в цял свят с успехите си в областта на променливия ток и електроснабдяването. Малцина обаче знаят колко много странни привички е имал този учен. Говори се, че Тесла изпадал в паника при мисълта, че може да докосне мръсен предмет. Той миел ръцете си по много пъти на ден, за да е сигурен, че са чисти. Освен това се страхувал от перли и не обичал да докосва коса.

Алън Тюринг (1912 – 1954)

Тюринг се счита за една от емблематичните за компютърната епоха личности. Благодарение на трудовете му информатиката е успяла да се развие доста. Но подобно на много свои колеги този учен също има немалко причудливости. Хора, които са виждали често гения, разказват, че той се разхождал с противогаз през лятото и пролетта заради алергията си. Освен това Тюринг изобщо не се вълнувал от климатичните особености и нямал проблем да се скита навън, дори и да вали проливен дъжд.

Оливър Хевисайд (1850 – 1925)

Важна личност във физиката и математиката, която сред кръга си от познати се слави и със своята ексцентричност. Хевисайт обожавал ноктите си и често ги лакирал в розово. Той също така не обичал класическите мебели, затова изпразнил жилището си от такива и на тяхно място поставил блокове от гранит. Освен това ученът много често забравял да се храни и с дни консумирал единствено мляко.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.