Дарвинизмът срещу историята?

дарвин

Най-древните артефакти, свързани с произхода на „хомо сапиенс“, все още са обект на ожесточени научни спорове. Според обичайните исторически канони, колкото по-дълбоко навлизаме в историята, толкова повече хората изглеждат по-невежи и диви.

Но това не кореспондира с великолепните постижения на древната архитектура, медицина и изкуство. Чак до наши дни е крайно трудно да се постигне прочутото подреждане на 100-тонни каменни блокове в южноамериканските пирамиди така, че между тях да не влиза дори ножче за бръснене – без строителен разтвор. Или „кристалните черепи“, пак от Южна Америка – които и днес надали е възможно да бъдат копирани?

До ден-днешен историците не могат да отговорят категорично дали е имало друга по-напреднала човешка цивилизация, следи която днес намират изследователите? И дали човечеството се е появило на планетата Земя всъщност много по-рано от общоприетото в дарвинистката теория за еволюцията на видовете?

Всички знаят за изображенията, напомнящи самолети, вертолети и подводници в египетските стенописи. Но ето, че на другия край на света, в Колумбия, при разкопки били намерени невероятни златни фигури на самолети. Тези миниатюри спадат към културата на древните инки.

Американски авиоконструктори от „Локхийд“ първи се заинтересували от летателните свойства на златните статуетки, които наподобяват конструкцията на най-модерните високоскоростни самолети. По аеродинамичните параметри на намерените артефакти била моделирана летяща конструкция с делта-образно крило, вертикален рул за управление и отделен хоризонтален рул за набиране на височина.

Изненадващо, но малкият модел на самолет, направен на базата на златни статуетки на древните индианци, полетял в аеродинамичната тръба, бързо набрал скорост и лесно маневрирал във въздушния поток.

Олянтайтамбо

Град Олянтайтамбо

На територията на историческия район Куско в Перу се намира древния град Олянтайтамбо, известен с каменния си гигантски монолит от крепостта Саксайуаман. Зигзаговидните улици на града са оградени със стени от големи каменни блокове по 100 тона, но те изглеждат като тухлички на фона на древен каменен исполин, тежък 350 тона. Как са успели древните инки, въпреки общоприетата теория на еволюцията, да изградят такива колосални структури с голи ръце, без да използват съвременни технологии?

Учените от цял свят се удивляват на прецизни срезове с правилна форма с абсолютно равни ръбове в монолитите на свръхтвърди скали, които се срещат в древните градове Тиауанако (Боливия), Олянтайтамбо (Перу), Ел-Тахин (Мексико). Но такива технологични операции просто не могат да бъдат достъпни за представители на изостанали страни според ученията на Дарвин. Следователно, противно на хипотезата за еволюцията на видовете, преди появата на технологически неразвити племена е възможно някога да е съществувала пра-цивилизация с високо ниво на развитие. Това не би трябвало да ни учудва – днешната човешка цивилизация е едва на 5 000 години. Колко пъти по 5000 има в милионите години, да кажем, след изчезването на динозаврите и какво изобщо знаем за този период в историята на Земята – освен недоказани хипотези, изграждащи недоказани теории?

В латиноамериканските земи в провинция Морон-Сантяго в Перу били открити странни каменни топки с гладка повърхност, покрита с петроглифи. Тези древни надписи на непознати езици не са прочетени и до днес.

Освен това е добре известен историческият факт, че цивилизацията на инките не е имала собствена писменост. Древните индианци използвали плетени възли и сложни сплитки върви за съобщения.

Група американски палеонтолози по време на разкопките в началото на 1960-те години на миналия век край Мексико Сити открили древен обект на 250 хиляди години. По време на разкопките били извлечени инструменти и предмети от живота на древните хора – но най-любопитната находка е камък с издълбани фигури на древни животни, а сред тях – слон. Слон в Южна Америка! Това откритие е в противоречие с основната теория за появата на човека върху територията на американския континент преди около 30 000 години. Оказва се, че този срок е много по-голям – когато, може би, Африка и Америка са били един континент и край Амазонка се разхождали слонове и жирафи.

Научните данни, получени при разкопките, показват, че инките, маите и ацтеките имат по-стари, силно цивилизовани предшественици. Но учени, които защитават тази теория, дори били уволнявани от работа. В тази ситуация основната идея на Дарвин – „най-силният вид оцелява”, фактически се явява оправдание за разрушаването на завладените цвилизации, независимо кой ги е завладял.

Например, идеята за социалния дарвинизъм дава основата за нацистките расови теории. Това не са само хипотези и кухи теории без практическо приложение– да не забравяме, че резултатът от прилагането им в практиката е 11 милиона затворници в нацистките концлагери и общо 64 милиона жертви във Втората световна война.

Morkadis

Броят на археологическите находки, които опровергават Дарвиновата теория за еволюцията и за „естествения отбор“, нараства всяка година. Ще дойде време, когато учените няма да могат да ги игнорират повече, и тогава може би пред очите ни ще се разтворят нови фантастични страници от миналото на човечеството.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Чарлз Дарвин и извънземният живот

Децата в Турция спират да учат за теорията на Дарвин за еволюцията

Няколко археологически находки, оспорващи теорията на Дарвин

Загадките на човешката еволюция

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.