Два надеждни метода да узнаете бъдещето си след 5-10 години

съдба

Когато сте на двадесет години не може и да става въпрос да изживеете живота си като всички останали. Толкова е прекрасно време, когато е ясно, че всички хора са хора, а вие сте избран.

И в бъдеще ви очакват, разбира се, само специални неща. В това има известна доза истина, но въпросът е, доколко имаме смелостта да не се поддаваме на инерцията и да останем избрани, а не само да мислим така. Но въпросът сега не е за това.

Друг въпрос е, когато сте над тридесет. Навиците са сформирани, убежденията са стоманобетонни, социалният кръг се е стабилизирал, теглото на миналото влачите навсякъде със себе си върху собствения си гръб – жалко е да се изхвърля.

И тук са уместни, и преди всичко – достоверни, два прости и точни начини да узнаете какво ще се случи с вас и с вашия живот след 5-10 години. Искате ли да проверите?

Как да науча какво ще е бъдещето ми след десет години?

Първият метод

Обърнете се с лице към вашата среда: колеги, роднини, приятели и познати – всички тези, с които редовно общувате. Правете това най-малко два пъти месечно. И най-вече към тези, с които се срещате всяка седмица. И не става дума само за приятелство и топлината на отношенията, а именно за всякакво, дори и принудително взаимодействие.

Внимателно се вгледайте в тези, които са по-стари от вас с поне пет години.
Поздравления, това е бъдещето ви след пет години!
Вижте тези, които са по-стари от вас с десет години – това е бъдещето ви след десет години.

Ще се радвам за вас само в случай (и аз се надявам, че такива хора също ме четат), ако сте заобиколени от вдъхновяващи примери, по които да се равнявате.
В противен случай – гледайте внимателно и анализирайте.

Ако оставите всичко както е, ще се движите по същата писта, без да предприемате кардинални стъпки в посока на истинските си желания (например, да бъдете избран, м?) – значи още сега можете да видите накъде ще ви води това. Няма смисъл да ходите по- далеч.

Аз ви предлагам обективно да оцените както външните атрибути – това, което човек има (финансово богатство, семейство, бизнес, външен вид), както и неговото състояние: какво чувства, колко често се усмихва, доколко е склонен към страх и тревога, добър ли е или е ядосан на света и така нататък.

Погледнете тези неща комплексно и хладнокръвно. Съвпадението с вас в бъдеще ще бъде 80% по най-оптимистична прогноза, но най-вероятно до 97% …

Позволете ми да ви напомня:

Най-голямата глупост в живота – да очаквате нещо да се промени, като всеки ден правите едно и същото.

Morkadis

Само не ми споменавайте звезди, хороскопи и др. Хората от обкръжението ви също са чели това внимателно.

Вторият метод

Но има и друг начин да разберете бъдещето си – да го създадете.

С това опциите за прогноза на бъдещето свършват. Или създавате сами, или възпроизвеждате хората около вас.

Създайте си своя собствена картина на света, стъпка по стъпка проправяйте свой собствен път, с точността на бижутер избирайте хората до вас, дела, идеи, декорации и дори емоциите. Това е пътят на единиците, който според статистиката, избират само 3% от хората.

Трудно е, но си струва. Необходимо е постоянно да поемате отговорност за себе си, да не се страхувате да поемате рискове, да си задавате много въпроси, като кажете „не“ на страданията и съмненията, всеки път да се изправяте, без значение колко дълбоко сте паднали, и най-важното – да се движите напред, дори и в тези моменти, когато не е ясно къде е това „напред“.

Болката е неизбежна, страданието – въпрос на личен избор.

Харуки Мураками

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.