Демонът от Лийдс тормози Ню Джърси

5Подобно на Лох Нес или Чупакабра и Демона от Лийдс е чудовище, което възбужда въображението. За него обаче се знае много по-малко, отколкото за „колегите” му.

Наричат го Демона от Лийдс и е забелязан за първи път в Ню Джърси през 1735 г., а после и в Лийдс. Дяволът е полузвяр-получовек, като се смята, че обитава територия от близо 2000 квадратни мили от югоизточната част на американския чат Ню Джърси. По тези места, населявани от индианците от племето лени ленъйп, не е стъпвал бял човек до 1609 г. През следващия век обаче се появяват историите за мистичния звяр – пише „България днес”.

Според различни описания Демона от Лийдс има глава на кон и зъби на акула, тяло на змия, дълго около 2 метра и големи криле. Краката му обаче са човешки. Вярва се, че появата му предопределя голяма трагедия. Според легендите съществото се храни с малки деца, които крадяло от къщите. Има най-различни схващания за това как точно се е появил звярът. От години обаче жителите в региона живеят в страх от чудовището.


През 1925 г. местният бизнесмен Джордж Сароси бил събуден през нощта от ужасяващи крясъци, идващи откъм градината. Мъжът станал и погледнал през прозореца и тогава забелязал как Демона от Лийдс прелита над къщата му. Това породило нови страхове от създанието, които се разгорели отново 20 години по-късно. Тогава в пресата в щата били разказани много истории на различни хора, които са виждали чудовището. В тях се описвали и случаи с изядени или свирепо нахапани хора, с изчезнали от люлките пеленачета, жестоко разчленени домашни животни, локви кръв в гората.

През 1981 г. пък е съобщено за десетгодишно момче, което видяло през прозореца на къщата си същество с „капеща от муцуната му кръв”. Различните хора описвали Демона от Лийдс по различен начин. Някои от местните жители и до днес вярват в съществуването на звяра и се страхуват да навлизат сами и по тъмно в споменатата местност.

инфо: chudesa.net

Вижте още:

МИСТЕРИЯТА НА МОТМАН – ЧОВЕКА ПЕПЕРУДА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.