Директорът на НАСА: Трябва да обърнем внимание на Космоса, за да се защитим

наса

Инициативата на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, предвиждаща създаването на Космически сили в качеството на нов вид въоръжени сили на САЩ, е призвана да предотврати възможността за пробив в енергийната и банкова система на Съединените щати в резултат на атака или аварийна ситуация. За това разказва пред вестник „Вашингтон екзаминър“ директорът на НАСА Джим Брайдънстийн, предаде БГНЕС.

Според него, нанасянето на щети в спътниковата система на САЩ ще представлява само по себе си „екзистенциална заплаха“ за енергийната мрежа, а това означава, че „Космическите сили“ както никога досега са необходими. Той сравнява сегашната ситуация с аналогичната заплаха за банковата система. Брайдънстийн обяснява, че и банките и електроенергийният сектор зависят от глобалната навигационна система (GPS), която използва сигнали от спътниците в космоса.

„За всяка банкова транзакция е необходим синхронизиран сигнал от GPS. С други думи, ако се изгуби GPS сигнала, то в САЩ няма да има банково обслужване. Всичко ще бъде парализирано. Това се превръща в екзистенциална заплаха“, подчертава директорът на НАСА.

Работата на енергийната система на страната, продължава той, също се регулира от синхронизиращи GPS сигнали. „Ние като нация сме зависими от Космоса от момента, в който, нашите противници го нарекоха „ахилесовата пета на Америка“. Противниците на САЩ, счита той, „повишават своя потенциал, за да ни лишат от достъп в Космоса и ако те го постигнат, могат да ни поставят на колене“, твърди Брайдънстайн, без да уточнява кои противници има предвид.

През юни Тръмп разпореди на Пентагона да пристъпи към създаване на Космически сили в качеството на пълноценен вид военни сили на страната. По-рано, той многократно е изказвал подобна идея, а през март в авиобазата Мирамар, щата Калифорния, заяви, „че в новата национална космическа стратегия на САЩ Космосът е признат като зона на военни действия, както земята, въздуха и морето“.

инфо: actualno.com

Вижте още:

НАСА се стяга за война с нашественици от други планети

Хакерът, който открадна истината за НЛО от НАСА и Пентагона

Учен ще съди НАСА, иска да признае, че крие база на извънземни 

Уфологът Джордж Греъм: Луната е завладяна от извънземни, НАСА си мълчи

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.