Магическата красота на японските градини (галерия)

Искуството да се създават японски градини датира от 592 година, когато е царувала императрицата Суико. Има предположения, че този вид изкуство може би е създаден още по-рано.

Първите градини били изградени от изкуствени хълмове, декоративни басейни с рибки, традиции, които са се запазили и до днес.

Първото голямо развитие в историята на японските градини било в периода 646-797г., когато започнала да процъфтява търговията с Китай. Общуването на двете империи довело до множество промени в японската култура. В изграждането на градините се съчетавали традиционни японски и китайски стилове, което довело до елегантната комбинация, наречена Шинден. Оформлението на този тип градини е вдъхновено от митове и легенди.

В средата на периода Камакура (1185-1392) будистките свещеници започват да създават градини, предназначени за медитация.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.