Ежедневните неща, за които не сте предполагали, че могат да ви убият

Има безброй неща по света, за които знаем, че са опасни. Достатъчно умни сме да ги избягваме. Други обаче дори не подозираме, че могат да ни убият.

Ако си миете косата в салон, може да получите удар. Нарича се синдром на салона за красота и се случва, когато артерията във врата ви се пръсне при накланянето на главата назад.

Смърт от скука. Според учени от Университетския колеж в Лондон, скучаещите хора имат два пъти по-голям шанс да умрат млади заради нездравословни избори, които правят.

Наранявания, свързани със слънчеви очила са изпратили повече от 2000 души в спешното в рамките на две години. Повече от 1000 от тях е трябвало да останат в болница.

Зареждането на телефон нощно време под възглавницата е опасно колкото да оставите котлона включен. Зарядното отдава топлина, която няма къде да отиде и може да подпали възглавницата.

Летящи тапи от шампанско са отговорни за стотици потенциално ослепяващи инциденти всяка година, включително кръвоизливи, глаукома и отлепяне на ретината.

Сешоарите за ръце са опасни за здравето. Те разпръскват 190 пъти повече вирусите, отколкото салфетките.

Клечките за уши не трябва да се пъхат в ушите. Все пак хората го правят и стотици хиляди деца всяка година се оказват в спешното заради това. Изключително лесно е да се увреди средното ухо, което може да засегне слуха и баланса, а в някои случаи и нервите в лицето.

Само в САЩ от 2009 до 2014г 1.5 милион души са постъпили в спешното след инциденти на детската площадка. Кое съоръжение е най-опасното? Катерушката.

Ескалаторите раняват 10 000 души годишно само в САЩ.

От 1985 до 1995 17 деца са били убити от вързанки на дрехите им. Те се заплитат случайно в движещи се обекти и задушават децата.

Удължителите са причина за повече от 4000 домашни пожара и 2000 инцидента годишно. Това се дължи най-често на претоварване и оголени кабели.

Повече от 24 000 деца годишно се раняват при падане от пазарска количка.

Morkadis

Същият е броят на пострадалите хора, използващи бягаща пътека.

Слушалките ви може да ви убиват. Пускането на силна музика в ушите причинява увреждане на слуха и може да доведе до високо кръвно, удар и инфаркт.

Учени от университета в Нотингам са открили, че повече от 60 000 души годишно постъпват в болница след като са се ранили при опит да отворят опаковка. 88 души са се наранили, докато са се опитвали да отворят опаковката на нож с нож.

инфо: izumitelno.com

Вижте още:

Когато собствените ти ръце искат да те убият

Серия нелепи инциденти в с. Български извор убива 8 от мъжете, родени там през 1969 г.

8 инцидента, които промениха света

10 късметлии, оцелели след смъртоносни инциденти

10 мита за оцеляването, които могат да ви убият

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.