12 от най-зловещите места (част 2)


Продължение от част 1

Църквата-костница в Седлец – Чехия

костНякои хора определят църквата в чешкия град Седлец като „водопада на мъртвите хора“. От самото осветяванет на гробището с пръст от Свети земи през 13 век, множество хора от всички части на Европа искали останките им да бъдат положени на това място. Така гробището се разраснало изключително много до 1870 година. Тогава свещениците взели решение да се справят с проблема, който се състоял в прекалено многото кости.

Ето какво било тяхното решение – те декорирали църквата не с друго, ами със стотиците, хиляди човешки кости и скелети. Дори едно посещение е достатъчно, за да се види мрачното изкуство на Франтишек Ринт. Това е чешкият дърводелец, който е подредил хилядите кости. От таваните на Седлец висят полилей от човешки кости, има огромни купчини от скелети във всеки един от четирите ъгъла на храма, както и много други странни „дизайнерски“ решения.

Парижките мини

пар Това са безкрайните тунели, които се простират под улиците на Париж и те не трябва да бъдат бъркани с Парижките катакомби, въпреки общото им зловещо излъчване. Да се влиза в тунелите е строго забранено, нарушителите се наказват от закона, а глобите са доста големи. В миналото галериите са били използвани за добив на минерална вода.

В момента тези мини не се стопанисват от никого, занемарени са и е възможно да се срутят. Градските легенди разказват, че много езотерични и древни култове се почитат в галериите под Париж, както и че има най-различни същества, които са избрали това място за свой дом.

 

Тунелите са с дължина 600 километра и повечето от тях не са отбелязани на никоя карта. Лесно е човек да се залута в мрака и да не успее да излезе никога повече. Някои от тунелите са частично наводнени, други са толкова тесни, че преминаването е почти невъзможно. По пода има дупки, които са дълбоки стотици метри надолу, има и напълно задънени улици.

Освен всичко споменато горе, мините са осеяни с кости, поради пренаселването на парижките гробища.

Къщата на Ридъл

Copy photo shows the Riddle House in 1920.  Photo courtesy Yesteryear Village ORG XMIT:   ORG XMIT: MER0707271047310048Къщата на Ридъл се намира във Флорида. Преди години е била погреално бюро. Разглобена е и е построена отново в парка Йестрийр Вилидж в Южна Флорида. Тогава става собственост на Карл Ридъл.

Един от работниците, които ремонтирали къщата, се обесил в таванската стая. От тогава се носят слухове, че духът му останал в къщата и нападал всеки който дръзнел да се качи в таванското помещение. Други стаи в къщата също били обитавани от духове и мебелите се местели сами.

Лудницата „Хълмовете“

лудВ лудницата били извършени стотици лоботомии (Лоботомия е хирургическа операция, състояща се в прерязването на снопчетата от вътрешномозъчни нервни влакна, които свързват основата на главния мозък с челната мозъчна кора. Тази техника се използва често до шестдесетте години при лечението на психични разстройства /психастения, натраплива невроза, хронична ажитация и т. н./. Практически тя не лекува нищо, а премахва мъчителната страна на някои симптоми., инфо Уикипедия), а като най-честите причини за състоянието на болните, били посочвани мастурбацията и епилепсията.

Лудницата е с номер 13 в списъка на най-обитаваните от духове места в света. Били Милигън – известен престъпник, е прекарал години в лудницата.

Една от най-известните истории е за 54-годишна пациентка, която избягала и не могли да я намерят 6 седмици. Открили я мъртва в една неизползвана килия. Жената била съблякла дрехите си и ги била сложила внимателно на земята, където в последствие е умряла. Заради разлагането на тялото на пода все още има петно на мястото, където е лежала. Духът й до ден днешен обитава изоставената килия.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

към част 3

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.