Есенно равноденствие 2018

есен 1

Равноденствие е астрономическо понятие, с което се обозначава време от годината, в което пътят на Слънцето по небесната сфера пресича небесния екватор. Тогава денят и нощта са приблизително равни. В една година има две равноденствия — пролетно и есенно равноденствие, съответно на 20 или 21 март и 22 или 23 септември.

Много от културите по света и почти всички езически религии почитат равноденствието (както и слънцестоенето) като момент с особено значение. Тогава се устройват едни от основните календарни фестивали и се извършват важни обреди, свързани най-вече със земеделието и плодородието.

Есенното равноденствие е сред едни от най-енергийни дни в годината. То е символ на плодородието, равновесието и мъдростта. Това е времето, в което всички активни процеси в природата се пренастройват в посока  навътре.  Това е времето когато е добре и ние да погледнем навътре към себе си, към своята същност,  да работим за нашето израстване, усъвършенстване и самосъзнание. Това е времето за вътрешен баланс и подготовка за дните с по-малко слънце,  но изпълнени с уют и хармония.

Есенното равноденствие тази година – 22 септември 2018, е по-специална дата, тъй като  бележи началото на колективното осъзнаване на прехода  към нов етап в еволюционното развитие на човечеството. На мнозина дава възможност за осъзнаване на житейската мисия.

Стремежът към покровителство от страна на по-висша сила, стремежът да сме част от нещо голямо, може да доведе през този период към снижаване на самокритичността и неправилна самооценка. Възможно е някои да се присъединят към различни секти,  подмамени от съмнителни „духовни водачи” и учения. Внимавайте.

Това влияние ще се усилва с приближаване на датата 21.12.18.,  когато небесните светила се очаква да образуват фигура, наречена от астролозите „Божи пръст” (или Пръстът на Съдбата).

През първия есенен месец енергийното влияние на планетите е особено опасно за хората със слаба психика, склонните към депресии, употребяващите алкохол и наркотици.

Статистиката обикновено отбелязва увеличаване и усложняване на депресивните състояния, самоубийствата и нещастните случаи по време на този период.

От друга страна, есенното равноденствие е времето да разгледаме отново живота си и да преценим от какво да се откажем и къде да вложим усилията си, да се откажем от всичко, което няма бъдеще, колкото и да ни се иска да го запазим и да изберем това, което ще ни помогне да променим живота си към по-добро.

През този период може напълно да променим обкръжението си, сферата и мястото на работа, да скъсаме с човек, към който сме силно привързани – натискът на обстоятелствата в тази посока ще бъде непреодолим. Но по-късно, преживявайки тежките загуби, ще имаме шанс да разберем смисъла на случилото се и дори да благодарим за получената яснота и възможност за промяна. Всяка криза бележи началото на нов, светъл период.

Според звездните конфигурации ни предстои да станем свидетели на интересни, глобални промени към по-добро, за които ние вече се подготвяме, да станем свидетели на  раждането на Новия свят. И ако гледаме на бъдещето с надежда и с любов, ако споделяме вярата в справедливостта и милосърдието на Твореца, е време да се готвим за трудните уроци, които ще ни предаде животът през 2012 и следващите години.

инфо: revita.bg

Вижте още:

Уникални есенни снимки

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.