Ето как детето вижда света през първата година от своя живот (видео)

Снимка: pixabay.com

Когато детенцето се роди, родителите обикновено не могат да свалят очите си от него – те се опитват да погълнат всеки един малък детайл и да го съхранят като спомен. Междувременно обаче зрението на самото бебенце не е толкова добро, колкото нашето собствено.

Г-н Ромеш Ангунавела, със съдействието на Clinic Compare, реши да покаже как изглежда светът през очите на детето през първата година от живота му.

Оказва се, че през първите дни от своето съществуване бебенцето вижда единствено замъглени черно-бели картини. С всеки следващ месец зрението му се подобрява. След третия то започва да разпознава лицата на родителите. Светът започва да става по-ясен и ярък.

Зрението на детето се сформира изцяло след около 2 годинки – точно тогава, когато то е готово да започне да изследва света наоколо.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Историята на самозваният лекар Мартин Коуни, който спаси хиляди бебета

Къде се хвърля падналото пъпче на бебето?

Проваленият експеримент с генно редактираните китайски бебета

Часът на раждането на бебето влияе върху съдбата му

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.