Учени откриха във Вселената следи от над сто загинали цивилизации

звезда_планета_вселенная_космосАстрономи  достигнаха до извода, че е по-добре да търсят из Вселената не живи, а мъртви извънземни.

В резултат на масовото измиране на живи същества се отделя газ, който е наречен метантиол. Именно следи от такъв газ са решили да издирват учените, съобщава британският изследовател Джек О`Малли-Джеймс от университета Сейнт Андрюс. Ученият обяснява, че метантиолът се съхранява в атмосферата около 350 години. Но дори след 3,5 века той не изчезва, а се преобразува в по-устойчивото съединение етан.

Астрономи начело с учения Джеем Фахири от Лестърския университет започнали да изследват така наречените „бели джуджета” за възможни изчезнали цивилизации. В рамките на проекта Sloan Digital Sky Survey учените анализирали спектралното излъчване на 146 бели джуджета, които се намират в области без космически прах, комети и астероиди.


Предварителният анализ показал, че в тях е пълно с калций. А калцият се намира в твърдите скали и в…костите. Покрай това там, където има калций, било открито и повишено съдържание на водород. А водородът пък означава вода, водата – живот.

Равносметката: щом има калций и вода, това означава, че далечните планети са каменисти с океани – такива като нашата Земя. Тази съвкупност от елементи, които свидетелстват за минал живот, е открита при 109 джуджета.

Вижте още: 

Земята била годна за живот още преди 4.3 млрд. години

инфо: http://telegraf.com.ua/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. МАРИНА 10 години ago
  3. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.