Ефектът „Мандела“ – доказателство за разрушената ни Вселена (част 1)

Макс Лафлин не е обикновен младеж, а е навярно най-умният в света. Той твърди, че е открил доказателство, че ЦЕРН е разрушил нашата Вселена. Това се е случило по време на неотдавнашни експерименти. Те са довели дотам, че в момента живеем в съседна, паралелна Вселена.

Науката едва започва да се доближава до природата на реалността. И все пак откритията й шокират повече, отколкото можем да си представим. Доказателства за това са квантовото объркване, единното поле на съзнанието, свободната енергия, свръхчовешките способности, сингуларността, паралелните вселени и алтернативните реалности.

Всичко това е толкова изумително, че изглежда невероятно да бъде разбрано от едно дете. Но може би ни е нужно именно дете, което е достатъчно смело. За да си позволи да мисли за невероятните идеи и теории. Защото голяма част от света, в който живеем днес, е построена върху подобието.

Когато е само на 13 години,Макс Лафлин изобретява устройство за свободна енергия. То потенциално би могло да осигури безплатна енергия за целия свят. Става световноизвестен с блестящите си идеи и гледната си точка по интересни теми, като природата на Вселената и алтернативните реалности.

Но сега той има теория, според която ЦЕРН е разрушил нашата Вселена. И ние живеем в друга, която е паралелна и близка до нея. И смята, че знаменитият ефект на Мандела представлява резултат от това.

Ефектът на Мандела е феномен, свързан с колективната памет. При него много хора помнят определено събитие различно от начина, по който го описва официалната история. Мнозина се кълнат, че са виждали с очите си и са учили в училище и в университета съвсем различни от общоприетите и доказани от науката неща. Ефектът на Мандела прилича на колективна лудост.

Названието на феномена се появява след смъртта на Нелсън Мандела през 2013 година. Тогава стотици хиляди хора пишат в интернет, че те прекрасно помнят смъртта на африканския лидер на борбата за равноправие на цветнокожите през 80-те години в затвора. Защо тогава лъжат света, че е починал чак през 2013 година? Психолозите не са готови за такова масово объркване, когато огромен брой хора едновременно твърдят едно и също без каквато и да било очевидна причина или изгода.

Но има един малък детайл: те не могат да представят никакви доказателства за думите си. Абсолютно никакви! А в съвременния свят, дори ако 1 милиард души кажат, че са видели НЛО, това ще продължи да си бъде една фантазия за останалите 6 милиарда. За потвърждение на думите си винаги трябва да се носи снимка, видео, веществено доказателство. Показанията не се приемат на вяра в съда…

Ефектът „Мандела“

На 5 декември 2013 г.  почина първият тъмнокож президент на ЮАР – Нелсън Мандела. И буквално в същия ден интернет търсачките получават милиони запитвания дали информацията не е лъжлива. Огромен брой хора са убедени, че изключителният африканец е починал през 60 – 70-те години на ХХ в. в затвора…

Както е известно, Нелсън Мандела оглавява въоръжената борба против апартейда и е арестуван през 1962 г. След това прекарва в заточение 27 години. Именно в затвора този борец за човешките права става световноизвестен. През 1989 г. той е освободен с почести. А през май 1994 г. става президент на Южноафриканската република и ръководи страната цели пет години. Защо толкова хора в различни краища на света нямат никакво понятие за това. И защо смятат, че Мандела е починал, без да излезе на свобода?…

Този феномен привлича вниманието на участниците в американския конгрес Dragon Con, провеждан всяка година в Атланта. Те изучават този въпрос и стигат до извода, че не може да се даде рационално обяснение на случилото се. Нещо повече, изглежда, че има редица други фактори, които са запазени в паметта на много хора в изкривен вид. Тогава е въведен терминът „ефектът „Мандела”. Участничката в конгреса Фиона Брум започва да го популяризира и да събира информация за други събития, които се запазват в човешката памет изкривено.

Лъжливите спомени

Ефектът „Мандела“ е феномен, който означава възникване у голяма група хора на спомени, противоречащи на реалното положение на нещата. Забележителното е, че лъжливите спомени се отнасят не до някакви трудно проверяеми, а до общоизвестни събития: исторически, астрономически, географски и т.н.

Morkadis

С други думи, тази информация е изключително лесно да бъде проверена, особено сега, когато имаме на разположение интернет. Но сблъсквайки се с този феномен, хората се объркват. Как така? Те прекрасно помнят, че Мандела е умрял зад решетките! За това са съобщили в новините, писали са във вестниците, а по телевизията дори са показали погребението на африканския революционер!…

Но не, в действителност никой нищо не е писал, не е съобщавал и не е показвал. Нима журналистите по цял свят са решили да скалъпят такава „партенка”? Пита се – защо? Ентусиастите дълго и упорито търсят вестникарски статии и телевизионни репортажи за събитията, но такива никога не е имало, следователно хората не биха могли да получат такава информация от медиите.

Очаквайте втора част…

източник: burgasnews.com

Вижте още:

Призрачният град в небето – паралелна вселена или оптична илюзия?

Мултивселена, Паралелни Вселени и Реалности – теоретичен анализ

Как времето би могло да се движи назад в една паралелна Вселена

Паралелните реалности – на границата между науката, научната фантастика и езотериката

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.